Skip to main content

Vacature op Facebook promoten met 5 onmisbare tips

Ik hoor je al denken; ‘Een vacature op Facebook promoten?! Is er überhaupt nog iemand actief op dit platform? Is LinkedIn niet een passender platform hiervoor?!” Allemaal vragen die wij, Chances4u, dagelijks ontvangen van geïnteresseerden. De jongere generaties zijn steeds minder actief op Facebook, toch hebben meer dan 1 miljoen mensen hun droombaan gevonden in 2023 via Facebook. In deze tekst leggen wij uit hoe jij een vacature op Facebook kan promoten én geven we 5-handige tips weg! Lees deze tekst verder voor meer informatie.  

Een vacature op Facebook plaatsen, hoe werkt het? 

Als jouw bedrijf op zoek is naar nieuw talent, kan het plaatsen van een vacature op Facebook helpen bij het ontvangen van sollicitanten en bij het groeien van jouw bedrijf. Via Facebook kan je vacatures voor jouw bedrijf creëren en onder de aandacht brengen bij mogelijk geschikte kandidaten. Jouw vacature campagne, zoals wij dat noemen, wordt in eerste instantie weergeven in de timelijn van een specifieke doelgroep. Daarnaast zijn er ook opties om jouw vacature weer te geven in de stories, marketplace, video-overzichten, verkennen van Instagram en in reels.  

Hoe zit het nou precies het verschil tussen Facebook en Instagram? 

Instagram en Facebook zijn nauw met elkaar verbonden, omdat Instagram eigendom is van Facebook. Het bedrijf dat eigenaar is van deze twee platformen wordt Meta genoemd. De koppeling tussen de platformen biedt de gebruikers de mogelijkheid om de accounts op beide platformen met elkaar te verbinden Hierdoor kunnen we gemakkelijk content delen op Instagram en Facebook. Het is een handige tip om de bedrijfsaccounts op Facebook en Instagram te koppelen. Hierdoor wordt jouw vacature zichtbaar op beide platformen, waardoor je snel een groter bereik behaald.  

De voordelen van een vacature op Facebook posten 

Het grootste voordeel van een vacature op Facebook plaatsen, is de snelheid en eenvoud van het plaatsen op verschillende accounts. Je beheert inkomende sollicitaties gemakkelijk in het leadoverzicht en beantwoord vragen over de vacature via de chatberichten van het profiel. Hierdoor leg je snel en gemakkelijk contact met de sollicitanten, door deze korte lijntjes kost werven een stuk minder tijd. Na één telefoontje met de sollicitant weet jij of deze persoon geschikt is voor een sollicitatiegesprek of niet. Het resultaat hiervan is dat je geen ellelange motivatiebrieven of Cv’s hoeft door te spitten voordat je aan je sollicitatiegesprekken kan beginnen. Snel en eenvoudig dus!  

Een ander voordeel, is dat andere mensen het bericht kunnen delen. Zo kan jij als HR-medewerker, eigenaar van een bedrijf of medewerker de post herplaatsen, waardoor jouw persoonlijke netwerk de vacature ook voorbij ziet komen. Hierdoor verdubbel je jouw bereik. Daarnaast vergroot je de kans op het aantrekken van enthousiaste medewerkers door zelf een persoonlijke tekst over jouw ervaring met het bedrijf of een unieke oproep voor een nieuwe collega te schrijven.  

Tips om jouw vacature op te laten vallen op Facebook 

Om jou helemaal klaar te stomen om de perfecte vacature te plaatsen op Facebook, hebben we nog enkele tips geformuleerd. Hierdoor ontvang jij zoveel mogelijk reacties op de openstaande functie:  

  1. Zorg dat de openstaande functie meteen helder vermeld staat in de functietitel. Hierdoor valt de vacature lekker op en weten mensen direct of dit een kans voor hen is of niet.
  2. Geef een duidelijk, kort geformuleerde functieomschrijving in de tekst. Het blijft immers Facebook dus hele lange teksten horen hier niet thuis. Benoem kort wat de functie inhoudt en wat de taken set zal zijn.  
  3. Benoem vereisten van de functie, om ervoor te zorgen dat je niet een enorme berg aan reacties krijgt, is het goed om duidelijk te benoemen wat het vereiste voor de functie is. Denk hierbij aan het opleidingsniveau of ervaring.
  4. Houdt taalgebruik eenvoudig en gebruik korte vlotte zinnen.
  5. Houdt de status van jouw sollicitaties goed bij en reageer op tijd. Hierdoor voorkom je dat mensen nog tevergeefs op een reactie zitten te wachten terwijl jij allang je nieuwe topper aan het inwerken bent. Het gevolg kan zijn dat mensen klachten achterlaten op de post zodra ze niks van jou horen. Dit voorkom je door op tijd te reageren en de reacties in de gaten te houden.  

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? 

Zie jij door de bomen het bos niet meer, maar wil je wel graag een start maken met het promoten van een vacature op Facebook? Kom in contact met Chances4u! Wij helpen jou met het opstellen van een strategie tot aan het klaarzetten van de campagne. Meer informatie hierover lees je op de website Wil je graag op de hoogte blijven van leuke ontwikkelingen in de marketingwereld? Volg ons dan op social media! Instagram  Facebook  LinkedIn

Vacature op Facebook

Vacature op Facebook

Vacature op Facebook promoten met 5 onmisbare tips