Skip to main content

Instagram krijgt een nieuwe functie!

Instagram krijg een nieuwe functie! Binnenkort is het niet meer mogelijk om beledegende berichten te bekijken. Er komt namelijk een filter in die dit soort berichten kan uitfilteren, schrijft Instagram woensdag in een blogpost.

Moederbedrijf Facebook heeft dit onlangs ook bevestigt in gesprek met NU.nl dat de functie in de loop van de komende maanden ook in Nederland wordt uitgerold.

Het filter kan worden aan- en uitgezet in de privacyinstellingen. Daarnaast hebben gebruikers de mogelijkheid om zelf aan te geven welke woorden, zinnen of emoji’s zij willen vermijden. Persoonlijke berichten die geblokkeerde woorden bevatten, komen in een apart mapje terecht; gebruikers kunnen vervolgens zelf beslissen of ze het bericht willen openen of niet. Ook gaat Instagram de mogelijkheid bieden om priv√©berichten van geblokkeerde gebruikers te weren.

Onze gedachten hierover is dat het onderscheppen van aanstootgevende alleen maar positief kan werken, vooral op de jeugd. De laatste tijd is er natuurlijk veel in het nieuws geweest omtrent pesterijen, slechte content, aanstootgevende content en ga zo maar door. De sociale media staat veel onder druk en dit kan een doorslaggevende factoor zijn om het wat terug te schroeven.

Lees derest van het bericht verder via: Nu.nl

Instagram krijgt een nieuwe functie!