fbpx
Skip to main content

Vacature promoten targeten aan een specifieke doelgroep

Een vacature promoten via social media is perfecte manier om meer zichtbaarheid te creëren voor jouw vacature én waardevolle kandidaten te werven. Misschien heb je hier weleens van gehoord, vacature marketing of ook wel recruitment marketing of job marketing genoemd. Het is een efficiënte manier om de werving en selectie van jouw bedrijf te ondersteunen. Het proces van het instellen van een effectieve campagne is in vele gevallen best ingewikkeld, helemaal als jouw team weinig ervaring in de marketing hebt. Een verkeerde instelling kan er zelfs voor zorgen dat je helemaal geen reacties ontvangt van je doelgroep en het jezelf geld kost in plaats van oplevert. Om deze reden kiezen veel partijen ervoor om het vacature promoten uit te besteden. Dit kan bij Chances4u. Wil je hier meer informatie over? Lees deze tekst dan verder!  

vacature promoten

Jouw vacature promoten onder de juiste doelgroep 

Wil je jouw vacatures richten op een specifieke doelgroep, maar lijkt het instellen van de gerichte campagne roet in het eten te gooien? Geen zorgen! Chances4u schiet te hulp! We hebben een innovatieve benadering om jouw vacatures effectief te promoten, zelfs binnen de huidige advertentiebeperkingen gericht op doelgroep specificatie.  

Met onze methodes nemen we verschillende social media platformen als onze basis. Door een zorgvuldige analyse van functieprofielen, senioriteit, ervaring en branche, creëren we een gedetailleerd begrip van jouw doelgroep. Deze inzichten gebruiken we vervolgens als een solide basis, zodat we jouw vacature, ondanks de beperkingen in het targeten van de doelgroep, op jouw specifieke doelgroep kunnen richten.  

Welke advertentiebeperkingen zijn er voor doelgroep specificatie 

Verschillende social media platformen hebben beperkingen op doelgroep specificatie opgelegd als onderdeel van hun inspanning om discriminatie en privacy kwesties aan te pakken. Dit komt voort vanuit kritiek die de platformen gekregen hebben in het verleden, wegens het toestaan van advertenties die zich specifiek op bepaalde demografische groepen richtten. Dit leidde in sommige gevallen tot mogelijke discriminatie. Om dit in de toekomst te voorkomen zijn er verschillende maatregels opgelegd die ervoor moeten zorgen dat er iedere sollicitatie gelijke kansen krijgt én het moet voorkomen dat er wordt gediscrimineerd op basis van persoonlijke kenmerken.  

De specifieke beperkingen bij een vacature promoten 

Het beperken van de mogelijkheden om advertenties te targeten op doelgroep bestaan uit verschillende onderdelen. Zo is het niet meer mogelijk om de focus te leggen op: geslacht, leeftijd, locatie, nationaliteit, burgerlijke staat en interesses. Hierdoor creëren de platformen dat de campagnes getoond worden aan een breder publiek zonder specifieke groepen uit te sluiten. Het gevolg hiervan is dat de privacy van de gebruikers beter beschermd worden en er gestreefd wordt naar inclusiviteit in de onlinewereld.  

Hoe zorg ik dat mijn vacature getoond wordt aan de juiste doelgroep? 

Nu de campagne anders ingesteld moet worden om het juiste doel te behalen, namelijk de gewenste doelgroep aanspreken, moeten we slimmer werken. Dit doen we door gebruik te maken van unieke technieken en targetingsystemen die ervoor zorgen dat wij de campagne specifiek kunnen inrichten. Uiteraard wordt de wet- en regelgeving hiervoor in acht genomen. Zo kunnen we dus een hoop informatie verzamelen zonder specifieke eigenschappen als geslacht en leeftijd te weten.  

Verder wordt er ook een doelgroep onderzoek uitgevoerd, waarbij we kijken naar de interesses en de eigenschappen van een mogelijke nieuwe kandidaat. We bespreken de sfeer op kantoor of werkomgeving en stellen zo een profiel op van een geschikte sollicitant, ook wel persona genoemd. Aan de hand van deze informatie stellen we de content en de teksten op, waarbij we de persona als leidraad houden.  

Zelfstandig vacature promoten of uitbesteden?  

In deze tekst hebben we uitgelegd hoe wij de doelgroep specificeren voor een vacature promoten. Misschien is het je tegengevallen hoeveel stappen en onderzoeken wij ondernemen voordat we een campagne opstellen. Nu zijn er partijen die hun vacature liever zelf promoten, maar bespaar jezelf tijd en geld door een kennismaking te plannen met Chances4u. Wij helpen jou graag bij het werven van geschikte kandidaten voor jouw openstaande vacature. Bezoek onze website voor meer informatie.  Contact opnemen kan via de website of via +31 85 77 37 30 7. Ook kan je ons volgen op social media? Instagram, LinkedIn, Facebook.

vacature promoten

vacature promoten

Vacature promoten targeten aan een specifieke doelgroep