fbpx
Skip to main content

Bereik de juiste doelgroep met vacature marketing

Het bereiken van de juiste kandidaten is een kunst. Vacature marketing maakt dit proces eenvoudiger en effectiever. Bedrijven kunnen snel de juiste doelgroep bereiken door te investeren in een goede samenwerkingspartner als Chances4u, aantrekkelijke vacatureteksten en een doordachte strategie. In deze tekst helpen we jou bij het bereiken van de gewenste doelgroep door het delen van tips rondom vacature marketing.  

vacature marketing

Wie is jouw doelgroep? 

Veel bedrijven hopen hun waardevolle talenten te vinden op dure betaalde platform. De platformen richten zich alleen op actief werkzoekenden, terwijl een groot deel van de werkzoekenden in Nederland latent werkzoekenden zijn. Dit betekent dat deze mensen openstaan voor een nieuwe baan zonder actief te solliciteren of te zoeken naar een nieuwe baan. Maar hoe bereiken we deze mensen dan wel? Voordat we daarmee verder gaan, is het belangrijk om eerst te onderzoeken wie jouw doelgroep is. Stel jezelf dus eerste enkele vragen als:  

  • Wat zijn de specifieke vereisten van de functie?  Identificeer de kerncompetenties, vaardigheden en ervaringen die nodig zijn voor deze functie. Denk bijvoorbeeld aan behaalde diploma’s en certificaten.  
  • Wat zijn de bedrijfswaarden en cultuur? Begrijp de heersende bedrijfscultuur en bepaal hoe goed de kandidaat hierin zal passen. Hierbij zijn normen, waarden en samenwerking stijlen erg belangrijk.  
  • Welk type persoonlijkheid is ideaal voor het team? Overweeg de dynamiek van het bestaande team en welk type persoonlijkheid zou bijdragen aan een positieve werkomgeving.  

Deze vragen kunnen jou helpen bij het bepalen van de gewenste doelgroep. Zodra je dit weet kunnen we de volgende stap zetten in vacature marketing 

Communicatievormen die passen bij jouw doelgroep 

Om jouw doelgroep is bereiken, is tekst en beeld gebruik erg belangrijk in jouw vacature uitingen. Zodra mensen jouw vacature voorbij zien komen, moeten zij getriggerd raken door de tekst of het beeld. Een kritische les is dus dat een vacature tekst niet alleen duidelijk, maar ook aantrekkelijk moet zijn. Anders is elke vorm van vacature marketing verspilling van jouw tijd, moeite en misschien wel geld. Ben je op zoek naar een gestructureerd persoon die jouw administratieafdeling ondersteund? Dan is het goed om stil te staan bij de interesses van deze doelgroep en hier de content op aan te sluiten. Zo is de kans groot dat een hele uitgebreide tekst met verschillende onderwerpen en weinig regelmaat niet aan zou sluiten bij deze doelgroep. Het gevolg hiervan is dat de lezer afhaakt en niet solliciteert.  

Tips om jouw doelgroep te bereiken 

Na je de vacature tekst hebt aangepast aan de behoeften van jouw doelgroep, is het tijd voor de volgende stap: het zichtbaar maken van de vacature, oftewel vacature marketing. De basis zorgt voor het succes en dat begint met het plaatsen van de vacature op de eigen website. Het beste zou zijn als de vacature een eigen pagina zou hebben, hierdoor valt de vacature goed op én kan je de url delen via bijvoorbeeld social media. Dit levert niet alleen extra sollicitanten op, maar ook meer bezoeken op de website.  

De volgende stap is het begrijpen waar jij je doelgroep kan vinden. Zo zijn hoogopgeleide vaak actief op LinkedIn. Door een goede vacature post te delen, kan je deze doelgroep bereiken. Ook zijn er mogelijkheden om jouw vacature geadverteerd in te zetten op LinkedIn. Wel goed om te weten dat LinkedIn een prijzig platform is om op te adverteren. De andere kant is dat het mogelijkheden biedt om specifieke doelen en conversies na te streven. Nu zijn er meerdere platformen om jouw vacaturen op te promoten, zo zijn Meta of Youtube ook geschikte platformen.  

Behoeften aan advies?  

Benut het volledige potentieel van vacature promoten voor jouw bedrijf. Neem vandaag contact op met Chances4u voor deskundig advies en doelgerichte vacature marketing. Ontdek hoe we jouw team kunnen verstreken met toptalent, die perfect aansluiten bij jouw bedrijf en groeimogelijkheden. Laat Chances4u jou begeleiden naar een nieuwe wervingsmethode. Jouw toestroom van waardevolle kandidaten zijn dichterbij dan je denkt! Dus, is het tijd om jouw werving een nieuwe boost te geven?  

Wil je meer informatie over professionele hulp bij vacature promoten? Neem dan contact op voor een vrijblijvende afspraak. Chances4u helpt en denkt graag met jou mee voor een passende oplossing. Contact opnemen kan via de website of via +31 85 77 37 30 7. Ook kan je ons volgen op social media? Instagram, LinkedIn, Facebook.

vacature marketing

vacature marketing

Bereik de juiste doelgroep met vacature marketing