fbpx
Skip to main content

Zet jij al linkbuilding in?


Blub

Waarom jij linkbuilding in moet zetten

Linkbuilding wordt vaak erg onderschat of niet begrepen, maar het is wel een van de essentiële onderdelen van SEO om te werken aan je online vindbaarheid. Het verzamelen van relevante links naar jou website toe noemen ze Linkbuilding. De som van alle links die verwijzen vanaf andere websites naar jouw website wordt je linkprofiel genoemd. Wel is de waarde van de andere website een cruciale factor. De websites moeten namelijk wel van een bepaalde kwaliteit zijn en vergelijkbaar of refererend zijn naar de branche waarin jij werkzaam bent.

Linkbuilding

„ Linkbuilding is een hele belangrijke factor binnen jouw vindbaarheid.“

— Glenn, Chances4u

Waarom is het essentieel?

SEO is onlosmakelijk verbonden met Linkbuilding. (interne en externe links naar je website) Goede en vooral kwalitatieve linkbuilding maken je website belangrijker voor Google en daarmee verhoog je je score en dus je vindbaarheid. Hoe meer goede links je hebt, hoe belangrijker Google jouw website vindt. Ook de pagina waarop jouw pagina gelinkt wordt, heeft hier grote invloed op. Hoe belangrijker of groter de pagina is die naar jou linkt, hoe nuttiger het voor jou is, maar houd er rekening mee dat het wel moet aansluiten bij de behoefte van de bezoeker. Lees hiervoor ook ons artikel over domein autoriteit Een link alleen is niet genoeg. Ook de context, de relevantie en de tekst waar de link genoemd beïnvloeden het resultaat.

Voordat je bezoekers op je pagina laat komen, moet je natuurlijk zorgen dat de infrastructuur van je eigen site goed op orde is. Deze linkstructuur maak je door middel van interne backlinks. Op die manier kunnen jouw bezoekers makkelijk vinden wat ze zoeken. Relevante informatie moet goed toegankelijk zijn. Hoe meer relevante backlinks je op je eigen site plaatst, hoe hoger de waarde zal worden. Ook hier ligt de nadruk weer op het woord ‘relevant’ Plaats niet te pas en te onpas linkjes, dat is vervelend en onnodig. Vraag jezelf af waar het een toegevoegde waarde heeft, of waar het zorgt voor gemak van jouw bezoeker.

Linkbuilding inzetten? Neem vandaag nog contact met ons op.

Wij voeren werkzaamheden uit in verschillende branches!

Chances4u heeft ervaring binnen verschillende branches. Mede door een groot netwerk uit onze kring aan intercedenten en specialisten. Wij ervaren dus ook dat sommige bedrijven uit deze branches dus ook nog nooit echt iets heeft gedaan aan de marketing. Dit is uiteraard geen probleem, Chances4u ontzorgt jouw bedrijf op elk marketing facet dat er is. Verschillende bedrijven zijn je al voor geweest.

 • marco corro
  Marco Corró
  Unieke Bricks

  “ Ik ervaar Chances4u als een creatieve marketeer, daarnaast schakelt hij snel en denkt hij mee”

 • armand
  Armand Bakker
  De Uitspanning

  “ Het werk dat Chances4u heeft geleverd, heeft aan onze wensen voldaan, zeker aan te raden.”

 • erwin
  Erwin Grootenboer
  Storm Sales Solutions

  “Chances4u is creatief, oprecht geïnteresseerd en vakkundig.”

 • Els van Oldenbarneveld

  “De snelheid en creativiteit waarmee Chances4u handelt is in één woord top!”

 • sebastiaan
  Sebastiaan Janssens
  Directie s.v. DRL

  “De samenwerking met Chances4u is super. Er wordt snel geschakeld en meegedacht met DRL. Hun kernwaarden sluiten direct aan bij onze wensen.”