Skip to main content

Vacature promoten en de aanpak van Chances4u

Het online promoten van vacatures is een ontwikkeling waar je niet onderuit komt. Sterker nog, het zorgt er tegenwoordig voor dat je sneller een geschikte kandidaat vindt. Het online promoten van vacatures biedt verschillende voordelen, van het vergroten van de zichtbaarheid tot kostenbesparing. In deze blog leggen we uit hoe wij, als marketingbureau Chances4u, vacatures promoot én wat onze aanpak is.  

Wat is online vacature promoten? 

Het promoten van een vacature verwijst naar het actief adverteren en verspreiden van een vacature of benodigde informatie hiervan. Denk hierbij aan uitleg over de functie, het team of de organisatie. Het doel is om de zichtbaarheid van de vacature te vergroten en geschikte kandidaten aan te trekken. Het proces van vacaturepromotie omvat verschillende strategieën en kan zowel online als offline worden uitgevoerd.  

Een online vacature promoten kan via: Social media, de website, e-mailmarketing, advertenties en SEO-optimalisatie. Ook zijn er mogelijkheden om een vacature offline te promoten, mogelijkheden hiervan zijn via: printadvertenties, posters, flyers billboards en mond-tot-mondreclame.  

Vacature promoten uitbesteden of in eigen hand houden? 

Vacature marketing zelf uitvoeren kan zeker, hier heb je alleen wel de juiste kennis, tijd en expertise voor nodig. Professionele vacature marketing vergt expertise in de arbeidsmarkt, trends en kanalen. Om deze reden kiezen steeds meer partijen ervoor om vacature promoten uit te besteden. Dit is een slimme keuze omdat vacaturepromotie specifieke kennis en vaardigheden eist. Door dit uit te besteden, profiteer je van ervaring en inzicht in effectieve strategieën. Wil je meer weten over of het uitbesteden van vacature marketing interessant is voor jouw bedrijf? Vraag gratis onze brochure aan.  

De aanpak van Chances4u  

Chances4u is een online marketingbureau in Papendrecht. Zo richten wij ons onder andere op vacature marketing. Ons doel van vacature promoten op social media, is om een creatieve en doelgerichte aanpak te gebruiken. Hierbij willen we latent werkzoekenden bereiken, wekelijks meer potentiële kandidaten voor elke vacature aantrekken, voortgang van de campagne en de kandidaten bespreken. Uiteraard is dit alles met een kosteneffectieve benadering.  

Dit is hoe wij te werk gaan:  

  1. Kennismakingsgesprek: We starten de samenwerking met een persoonlijk gesprek waarbij we de vacatures samen met de partij doorlopen. Tijdens dit gesprek wordt besproken waar de partij echt naar op zoek is, wat de kwaliteiten zijn die we terug moeten zien in de sollicitant én wat de voorwaardes van de vacature zijn. Door dit gesprek krijgt het team van Chances4u een beeld van de sollicitanten die gezocht worden en die passend zijn bij de organisatie.  
  2. Doelgroep analyse: Wij identificeren de specifieke doelgroep voor elke vacature. Hiervoor wordt er onderzoek gedaan naar de demografische gegevens en gedragsinformatie. Deze informatie verwerken we in de campagne en content. Heeft jouw bedrijf drie of vier vacatures openstaan? Dan maken wij voor iedere vacature een unieke doelgroep analyse, want voor iedere functie is namelijk een unieke persoonlijkheid nodig.  
  3. Content creatie: Het team van Chances4u ontwikkelt creatieve vacaturecampagnes die de aandacht trekken van de juiste doelgroep én de boodschap van de openstaande functie juist communiceren. Ook wordt ervoor gezorgd dat de campagnes zijn afgestemd op latent werkzoekenden en niet alleen de actief werkzoekende.  
  4. Multichannel benadering: Vervolgens wordt er een multichannel benadering geïmplementeerd om latent werkzoekende te bereiken. We maken geen gebruik van vacaturebanken, maar juist van social media en gerichte advertenties om de juiste doelgroep te bereiken.  
  5. Data-gedreven optimalisatie: Iedere week worden de statistieken bijgehouden om zo het juiste resultaat te bereiken. We gebruiken deze data en de feedback van de klant om de campagnes continu te optimaliseren. Daarnaast worden de kanalen en de reacties geanalyseerd, de campagne wordt kosteloos bijgewerkt.  
  6. Uniek kostenmodel: Chances4u werkt vanuit een uniek kostenmodel, waarbij geen kosten gerekend worden als opstartkosten en advertentiekosten. We hanteren een vast maandelijks bedrag waarvoor wij de vacature pormoten.  

Dit zijn zo een aantal stappen die wij doorlopen bij vacature promoten. Deze wervingsmethode trekt niet alleen de gewenste kandidaten aan, maar raagt ook bij aan naamsbekendheid en het vergroten van de zichtbaarheid van het bedrijf. Wil je meer weten over onze aanpak? Bekijk dan onze website voor meer informatie over vacatures promoten 

Neem contact op met Chances4u 

Wij vinden het altijd leuk om mee te denken met een bedrijf en te sparren over mogelijke oplossingen. Het maken van een afspraak staat altijd vrij. Tijdens dit gesprek zullen wij onze diensten uitleggen en mooie voorbeelden laten zien, waardoor jij steeds meer een beeld krijgt van wat vacature promoten precies is. Daarnaast zijn we erg nieuwsgierig naar jouw bedrijf en wat we mogelijk voor jullie kunnen doen. Wil je direct aan de slag? Bel dan +31 6 25 30 35 25 of mail naar info@chances4u.nl. Liever eerst wat meer informatie? Bekijk dan onze website of social media kanalen op: Instagram, LinkedIn, Facebook.

vacature promoten

vacature promoten

vacature promten

Vacature promoten en de aanpak van Chances4u