Skip to main content

top 5 meest gemaakte fouten op instagram

Instagram is niet langer slechts een platform voor het delen van foto’s van zonnige vakanties en smakelijke maaltijden. Het is uitgegroeid tot een krachtig hulpmiddel voor bedrijven om hun merk te promoten, klanten aan te trekken en betrokkenheid op te bouwen. Maar met grote kansen komen ook grote valkuilen. In deze blog  gaan we dieper in op de vijf meest voorkomende fouten die bedrijven maken op Instagram en helpen wij jou om deze fouten te voorkomen.

Fout 1: Het ontbreken van een duidelijke strategie

Een van de meest voorkomende fouten die bedrijven maken op Instagram is het ontbreken van een duidelijke strategie. Te vaak openen bedrijven een account, plaatsen willekeurige foto’s en hopen dat ze succes zullen behalen. Het gebrek aan een gestructureerde aanpak kan leiden tot verspilling van tijd en middelen.

Wat doet Chances4u voor jou:

 • Stel duidelijke doelen op voor jouw Instagram-account. Wil je jouw merkbekendheid vergroten, leads genereren of directe verkopen stimuleren?
 • Identificeer jouw doelgroep en begrijp hun behoeften en interesses.
 • Plan jouw content en maak een contentkalender om consistentie te waarborgen.

Fout 2: Het negeren van de kracht van visuele branding

Instagram is een visueel platform, en visuele branding is cruciaal. Veel bedrijven maken de fout om willekeurige foto’s te plaatsen zonder rekening te houden met hun visuele identiteit. Dit kan leiden tot een onsamenhangende uitstraling en het verlies van merkherkenning. Visuele identiteit combineert alle visuele aspecten van de merkidentiteit en communiceert daarmee het gevoel en de ervaring die past bij de positionering van een merk.

Wat doet Chances4u voor jou:

 • Definieer je visuele merkidentiteit, inclusief kleurenpalet, lettertypen en stijlrichtlijnen.
 • Zorg ervoor dat je foto’s en grafische elementen consistent zijn met je merk.
 • Overweeg het gebruik van filters en bewerkingen die passen bij jouw visuele branding.

Fout 3: Het plaatsen van te veel promotionele content

Hoewel Instagram kan dienen als een platform voor het promoten van jouw producten of diensten, is het geen plek voor constante zelfpromotie. Bedrijven maken vaak de fout om alleen maar promotionele content te plaatsen, wat volgers kan afschrikken.

Wat doet Chances4u voor jou:

 • Houdt een balans tussen promotionele en informatieve content. De 80,20-regel is een nuttige richtlijn, waarbij 80% van je content waarde biedt aan jouw doelgroep en slechts 20% direct promotioneel is.
 • Vertel verhalen en gebruiker genererende content om betrokkenheid te vergroten.
 • Geef waardevolle informatie en inzichten die relevant zijn voor jouw doelgroep.

Fout 4: Het negeren van de kracht van hashtags

Hashtags zijn een krachtig hulpmiddel om je bereik op Instagram te vergroten, maar veel bedrijven gebruiken ze verkeerd of negeren ze volledig. Het correct gebruiken van hashtags kan je helpen om nieuwe volgers aan te trekken en jouw content zichtbaar te maken.

Wat doet Chances4u voor jou:

 • Gebruik relevante hashtags die specifiek zijn voor je niche of branche.
 • Voeg een mix toe van populaire en minder populaire hashtags om je kansen op ontdekking te vergroten.
 • Doe onderzoek naar trending hashtags die passen bij je content.

Fout 5: Geen interactie met volgers

Interactie is de sleutel tot succes op Instagram, maar veel bedrijven maken de fout om geen aandacht te besteden aan hun volgers. Het niet reageren op opmerkingen of berichten kan een gemiste kans zijn om waardevolle relaties op te bouwen.

Wat doet Chances4u voor jou:

 • Reageer op opmerkingen op je foto’s en berichten in je inbox. Dit toont waardering voor de betrokkenheid van jouw volgers.
 • Start gesprekken en stel vragen om interactie uit te lokken.
 • Houd regelmatig wedstrijden en winacties om betrokkenheid te stimuleren.

Wat heeft Instagram te bieden?

Instagram biedt ongekende kansen om jouw merk te promoten en betrokkenheid op te bouwen. Om deze kansen te benutten en de vijf meest voorkomende fouten te vermijden, is het van cruciaal belang om een duidelijke strategie te hebben. Met deze inzichten en een weloverwogen aanpak kan Instagram een krachtig hulpmiddel zijn om jouw bedrijf te laten groeien in de digitale wereld.

Wil jij deze fouten niet maken, online goed zichtbaar zijn en een goede relatie met jouw volgers opbouwen? Kies er dan voor om jouw social media uit te besteden aan Chances4u. Chances4u is een online marketingbureau dat andere bedrijven helpt om online te groeien en successen te behalen. Wil je meer te weten komen over ons, neem dan een kijkje op onze website. Blijf op de hoogte van wat wij doen via onze socials. LinkedIn, Instagram en Facebook.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

top 5 meest gemaakte fouten op instagram