fbpx
Skip to main content

Social media strategie opstellen met Chances4u

Een social media account voor jouw bedrijf kan tegenwoordig niet meer ontbreken. Platformen zoals: Instagram, Facebook, LinkedIn, Twitter en zelfs Tiktok zijn de manier om jouw doelgroep te bereiken en extra conversies te behalen. Wil jij jouw online zichtbaarheid versterken en nieuwe kansen benutten? Maak kennis met de kracht van een doordachte social media strategie met Chances4u! In deze blog wordt er uitgelegd wat een social media strategie is. Lees vooral verder en ontdek hoe Chances4u te werk gaat! 

Wat is een social media strategie?  

Een social media strategie is een plan dat speciaal ontworpen is om de doelstellingen van jouw bedrijf (of individu), op bepaalde social media platforms, te bereiken. Dit plan omvat verschillende elementen en richtlijnen die helpen bij het optimaliseren van de online aanwezigheid, het aantrekken van doelgroepen en het bevorderen van de betrokkenheid. Chances4u stelt dit plan samen met jou op, waarbij de professionals van Chances4u een adviserende rol aannemen.  

Belangrijke onderdelen in een social media strategie: 

  1. Doelstellingen en doelen: De eerste vraag die wij jou stellen bij het opstellen van deze strategie, is wat jij wil bereiken met jouw social media kanalen. Het kan gaan om het vergroten van jouw merkbekendheid, het genereren van leads, het stimuleren van de verkoop of het opbouwen van een klantenkring. Om dit te bereiken is het belangrijk om deze vragen te stellen.  
  1. Doelgroep analyse: Ook niet geheel onbelangrijk is de vraag: ‘Wie wil ik bereiken?’ Wil jij via deze social kanalen de huidige doelgroep bereiken? Of wil je het kanaal juist inzetten om een nieuwe doelgroep aan te spreken? Deze afweging is belangrijk om bijvoorbeeld te bepalen welke social kanalen je gaat gebruiken en of de doelgroep wel actief is op dit platform. Chances4u maakt een uitgebreide doelgroep analyse en identificeert hiervoor alle demografische kenmerken, gedragspatronen en interesses. Daarnaast onderzoeken we welke content deze doelgroep aanspreekt. 
  1. Platformkeuze: Het werd net al even benoemd, maar de platformkeuze is een belangrijk onderdeel. Wij adviseren altijd om op twee à drie platformen goed zichtbaar te zijn in plaats van op zes platformen een klein beetje. Op hoe meer platformen je actief bent, hoe meer tijd en energie je erin moet steken. Ook hebben alle platformen eigen spelregels waardoor er snel gegroeid kan worden. Zonder dat je je echt verdiept in deze platformen, is groei eigenlijk niet haalbaar. Een professional als Chances4u kent deze regels en kan jou helpen om deze groei te realiseren.  
  1. Contentstrategie: Content, wat jouw doelgroep aanspreekt, moet uniek en variërend zijn. Daarnaast kan vandaag een bepaalde challenge topic zijn en volgende week al oud nieuws. Ook wil je dat jouw content aansluit bij de stijl en identiteit van jouw bedrijf. Dit zijn zo maar een paar onderwerpen waar je goed over na moet denken bij het opstellen van een contentstrategie. Het opstellen hiervan is een van de specialiteiten van Chances4u.  

Een social media account is zo aangemaakt, maar er komt nog best wat bij kijken om dit account ook succesvol te maken. Hoewel je dit in eerste instantie misschien niet zo bedacht had. Gelukkig schiet Chances4u te hulp! Wij vinden niks leuker dan het opstellen van een social media strategie. We halen energie uit het brainstormen over de juiste beelden, teksten en kleuren. Naast het opstellen van deze strategie, nemen we de gehele content creatie en het beheren van de social media accounts uit handen.  

Hoe gaan wij te werk  

Ben jij geïnteresseerd in het uitbesteden van jouw social media strategie? Dit is hoe Chances4u het doet! Als eerste plannen we een kennismakingsgesprek in, hier maken we kennis met jou en met het bedrijf. Tijdens dit gesprek bespreken we de identiteit en de stijl van de organisatie. Ook maken we de eerste stappen in de strategie. Hierbij kijken we naar het doel van de social media, de huidige doelgroep, welke platformen passend zijn en bespreken we de behoefte voor de content.  

Aan de hand van deze informatie gaan wij onderzoek doen om verschillende gegevens van de doelgroep en social media te verzamelen. Deze uitkomsten verwerken we in een strategie, hier komt ook het samenstellen van de huisstijl bij kijken. Deze strategie presenteren we aan jullie om samen onze voorstellen en adviezen te bespreken.  

Na dit gesprek gaan we aan de slag met het uitwerken van formats en het opstellen van de social media accounts. Deze content creëren we wekelijks en laten we iedere maand langs jullie gaan om het te laten controleren.  

Besteed social media uit! 

Slipt de social media er steeds tussendoor in jouw bedrijf? Dan is dit de ideale oplossing voor jou! Chances4u neemt het volledige proces voor jou uit handen. We gaan aan de slag aan de hand van jouw wensen en behoeftes. Plan een vrijblijvend gesprek via onze website! Maak kennis met ons en ontdek wat wij doen via onze social media kanalen: Instagram, Facebook  en Linkedin. 

social media strategie

Social media strategie

Social media strategie opstellen met Chances4u