Skip to main content
social media marketing

Social media marketing voor kleine bedrijven

Om de zichtbaarheid van jouw bedrijf te vergroten, is social media marketing ideaal! Met name kleine bedrijven profiteren van de kansen die social media marketing te bieden heeft. Maar wat is social media marketing? Social media marketing is een krachtige tool om je merk te laten groeien, de betrokkenheid van klanten te vergroten en jouw omzet te verhogen. In dit artikel gaan we enkele slimme tactieken bespreken en leggen we uit waar Chances4u bij helpt. 

Ken je doelgroep 

Het begint allemaal met een diepgaand begrip van je doelgroep. Wie zijn je klanten? Wat zijn hun interesses, gewoonten en behoeften? Wij, Chances4u, creëren een gedetailleerd klantprofiel, daardoor kunnen wij gerichte inhoud maken die aansluit bij de interesses van jouw doelgroep. Waardoor wij de kans vergroten dat jouw berichten opgemerkt en gewaardeerd worden. Ook is het belangrijk op welk platform je gaat posten. Niet alle social mediakanalen zijn geschikt voor elk bedrijf. Chances4u doet onderzoek naar de platforms die het meest relevant zijn voor jouw branche en doelgroep. Wij concentreren ons in eerste instantie op een paar platforms om die effectiever te beheren.  

Creëer waardevolle inhoud 

De sleutel tot succes op social media is, het bieden van waardevolle inhoud. Dit kan variëren van informatieve blogposts en video-tutorials tot leuke infographics en boeiende verhalen. Deel inhoud die aansluit bij de interesses van je doelgroep. Originaliteit en creativiteit onderscheiden jou van de concurrentie. Ook is het belangrijk om regelmatig te posten. Chances4u zoekt uit wat de goede momenten zijn om te posten zodat er regelmaat in komt. Door meermaals te posten per week zorgen wij ervoor dat jouw posts steeds beter scoren. Het is belangrijk om een consistente post strategie te ontwikkelen. De experts van Chances4u, maken een contentkalender. De contentkalender wordt gemaakt door de experts van Chances4u, als de content klaar is sturen we dit eerst naar de klant ter bevestiging. Als de content goed gekeurd is posten wij de berichten op jouw platformen. Als wij regelmatig berichten plaatsten zorgen wij ervoor dat je betrokken blijft bij jouw publiek. Consistentie helpt ook om jouw merkbekendheid te vergroten en vertrouwen op te bouwen bij volgers. 

Interactie met je publiek 

Social media is tweerichtingsverkeer, wat betekent dat je moet luisteren naar wat je publiek te zeggen heeft en dat je communiceert met je publiek. Dit toont dat je betrokken bent en dit geeft een persoonlijk tintje aan jouw merk. Het opbouwen van sterke relaties met jouw volgers kan leiden tot loyale klanten die terug blijven komen en mond- tot-mondreclame. De mond-tot-mond reclame zorgt voor meer naamsbekendheid. Hashtags zijn ook belangrijk, ze helpen om jouw berichten meer zichtbaar te maken. Onze professionals van Chances4u zoeken door middel van tools de juiste hashtags die jouw doelgroep aanspreekt. De hashtags die het best bij jou branche passen gebruiken we bij jouw berichten. Ook is het meten van jouw prestaties op social media cruciaal. Chances4u gebruikt geavanceerde analytics-tools om te zien welke berichten goed presteren en welke niet. Op basis van die gegevens passen wij de strategieën aan. Zo zien we wat werkt voor jouw publiek en optimaliseren wij jouw content. 

Chances4u helpt jou met social media marketing!

Bij Chances4u snappen wij als geen ander dat het opstellen van een social media marketingplan nog best een kunst is. Verschillende (kleinere) bedrijven hebben de capaciteit niet om iemand verantwoordelijk te stellen voor de social media marketing. Daarom helpen wij jou graag en laten wij jouw zorgen verdwijnen.   

Wij kunnen samen met jou een social media marketingplan ontwikkelen, hierin gaan we uit van jouw behoeftes en wensen. Wij zullen onze expertise delen en jou verschillende adviezen meegeven. Daarnaast nemen we jouw social media marketing ook graag uit handen. Wil je meer weten over het uitbesteden van de social media marketing, klik dan hier. Of bekijk onze Socials!

LinkedIn

Instagram

Facebook