Skip to main content

SEO strategie, 3 risico’s bij het zelf opstellen en uitvoeren

Een groot verkeer naar jouw website, dit wil jij toch ook!? Ben je met jouw bedrijf bezig om een SEO strategie en meer verkeer naar je website te generen? Dan is SEO-optimalisatie het middel om jouw website een boost te geven. Veel bedrijven starten met dit proces zonder echt te weten waar ze aan beginnen. Dit kan risicovol zijn als je weinig kennis over het onderwerp hebt. In deze tekst geeft Chances4u jou meer informatie over het maken van een SEO strategie! In blog worden drie risico’s beschreven bij het zelf opstellen en uitvoeren van een SEO strategie.  

Wat is SEO?  

Laten we bij het begin beginnen, wat is SEO? De afkorting SEO staat voor Search Engine Optimization, de Nederlandse vertaling hiervan is: zoekmachineoptimalisatie. Dit betekent het optimaliseren van een website om de zichtbaarheid en rangschikking in zoekmachines te verbeteren. Met zoekmachines wordt Google, Bing, Yahoo etc. bedoelt. Het doel van een SEO strategie is om organisch verkeer naar de website te vergroten door hoger in de zoekresultaten terecht te komen bij relevante zoekopdrachten.  

Wat is dan een SEO strategie?  

Een terechte tweede vraag is: wat is dan een SEO strategie? Net als bij Social Media, kan dit middel alleen werken als je er een goed plan voor schrijft, én je ook aan dit plan houdt! In het wilde weg teksten schrijven en die op je website plaatsen, heeft vast iets van resultaat. Maar niet het gewenste resultaat waarvoor jij deze teksten schrijft. Het is dus goed om voordat je begint met de optimalisatie van je website op SEO-gebied, eerst stil te staan bij wat je wilt bereiken. Chances4u weet door ervaring welke doelen realistisch zijn en welke niet en welke methodes werken. Om deze reden stellen wij graag met jou een SEO strategie op. Hierin kijken we naar wat jouw bedrijf nodig heeft.  

Waarom is het een goed idee om een SEO strategie uit te besteden?  

Ik hoor je al denken: ‘Waarom kan ik dit niet gewoon zelf aanpakken?’ Dit kan je wel doen, maar er zitten wel risico’s aan verbonden. In deze tekst worden 3 risico’s genoemd bij het opstellen en uitvoeren van een eigen SEO strategie.  

1. Complexe algoritmes  

Net als op Social Media, maken Google en andere zoekmachines gebruik van algoritmes. Hierbij bepalen ze welke informatie interessant is voor welke doelgroep. Dit wordt ook wel: ‘search alogritmes’ genoemd. Bij een verkeerd gebruik van zoekwoorden, wordt jouw website zichtbaar bij het verkeerde publiek. Hierdoor krijg je misschien wel wat verkeer op jouw website, maar niet de doelgroep die je zoekt.  Het team van Chances4u is op de hoogte van de ontwikkelingen rondom deze algoritmes. In de SEO strategie nemen wij deze ontwikkelingen mee. Hierdoor krijg jij kwalitatief goede teksten met het gewenste resultaat!  

2. Tijd is geld en tijd is precies wat SEO-optimalisatie nodig heeft.  

Het optimaliseren van een website vergt aanzienlijk wat tijd en inspanning. Het schrijven van een blog, landingspagina’s of achterkantpagina’s is niet in 10 minuten gedaan. Als je jouw website goed neer wilt zetten, moet je hier tijd in steken. Wanneer bedrijven dit zelf doen, riskeren zij hun core business te verwaarlozen.  Chances4u heeft een getalenteerd team met SEO-experts die de tijd nemen voor het onderzoeken en het schrijven van goede teksten.  

3.Het ritme van SEO successen  

Wanneer je tijd hebt gestoken in een goede website, ben je nog niet klaar. Deze moet namelijk wekelijks bijgehouden worden. De posities in Google of andere zoekmachines veranderen namelijk dagelijks. Jouw informatieve blog heeft jouw positie misschien wel verhoogd, maar dit kan morgen weer anders zijn. Om deze reden is het belangrijk om te blijven werken aan de SEO scores.  

Chances4u heeft een team dat voortdurend bezig is met het schrijven van SEO-teksten. We zijn continu bezig met het analyseren, optimaliseren en verbeteren van dit proces. Jij plukt hier de vruchten van door middel van groei en verbeterde zichtbaarheid.  

Pak jouw SEO strategie aan met Chances4u 

In deze blog heb je gelezen wat de risico’s zijn van het opstellen en uitvoeren van een eigen SEO strategie. Hier hebben we er drie genoemd, maar er zijn nog veel meer! Maak een effectieve keuze en laat het optimaliseren van SEO aan professionals over. Neem vandaag nog contact met Chances4u op en laten we samen ontdekken waar jouw groei ligt.  

Volg ons op social media op: Instagram, Facebook en LinkedIn.

SEO strategie

SEO strategie

SEO strategie, 3 risico’s bij het zelf opstellen en uitvoeren