fbpx
Skip to main content

Jouw fysieke winkel online zichtbaar maken? 3 Tips

Maak ook je fysieke winkel online zichtbaar! Online shoppen, het is voor veel van ons niet meer weg te denken uit ons leven. Maar wist je dat ook voor de fysieke shoppers, de zoektocht vaak online begint? Denk aan het opzoeken van een adres, maar ook aan het bekijken van het assortiment of om te kijken of een product op voorraad is. Hoog tijd dus om als fysieke winkel je online vindbaarheid in orde te maken. Hoe doe je dit, zonder in een webshop te veranderen? Jouw fysieke winkel online zichtbaar maken doe je door middel van deze 3 handige tips.

Het belang van je online zichtbaarheid als fysieke winkel

De concurrentie vanuit de online kant is enorm gestegen. Echter heeft een fysieke winkel heel wat voordelen die een online shop niet heeft. Denk aan persoonlijk advies en hoef je geen rekening te houden met pakketjes die aan de deur komen. Toch is de concurrentie vanuit de webshop wereld gestegen. Levertijden worden steeds korter, de klantenservice is steeds beter te bereiken en je kunt het product vaak ook in een video goed bekijken. Daarom is het belangrijker dan ooit om als fysieke winkel online zichtbaar te zijn.

  • Tip 1: Belangrijke basisinformatie als de kern

Je hoeft niet meteen je volledige assortiment online te zetten. Zorg er eerst voor dat je goed vindbaar bent voor je klant. Zo moet je adres en openingstijden goed te vinden zijn. Verkoop je ook nog een aantal unieke producten die alleen bij jou te verkrijgen zijn? Dan is het ook verstandig om dit kenbaar te maken op website. Zorg er daarnaast ook voor dat je Google Mijn Bedrijf helemaal ingevuld en up to date is.

  • Tip 2: Geef jouw online omgeving de sfeer van je fysieke winkel

De basis staat nu stevig, top! Nu is het tijd voor de aankleding. Zoals je jouw fysieke winkel netjes moet presenteren, moet dat online natuurlijk ook. Aangezien je jouw websitebezoeker wilt prikkelen om naar de winkel te gaan, kun je het best de sfeer van de winkel koppelen aan jouw website. Dit kun je bijvoorbeeld doen door foto’s te laten zien van jouw etalages en inrichting. Je zou zelfs een mooie video op kunnen (laten) nemen waarin je de sfeer van jouw winkel bijna kunt proeven! Deze kun je meteen op je social kanalen delen voor extra zichtbaarheid. Een win-win situatie dus.

  • Tip 3: Online betalen maar in de winkel ophalen

Wil je vooral in de winkel staan, maar wel online verkopen? Dan kun je ervoor kiezen om je klanten de optie te geven online een bestelling te plaatsen en deze in je winkel op te halen. Daarnaast kun je ook cadeaubonnen aanbieden! Deze kun je dan digitaal of per post versturen. De keuze is geheel aan jou.

Fysieke winkel online zichtbaar maken

Helemaal overtuigd en wil je jouw fysieke winkel online zichtbaar maken? Ook door middel van seo en social media kun je jouw online zichtbaarheid eenvoudig vergroten. Heb je hier zelf de kennis niet voor of wil je je gewoon liever bezig houden met je fysieke winkel? Laat ons je helpen! Je kunt geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Neem ook een kijkje op onze socials! LinkedIn, Instagram en Facebook

Jouw fysieke winkel online zichtbaar maken? 3 Tips