fbpx
Skip to main content

Gebruik jij al social media?

Social Media is één van de belangrijkste aspecten van online marketing. Waarschijnlijk denk je nu, waarom gebruik ik het nog niet? En je stelt jezelf vast en zeker de vraag: Wat levert Social Media Marketing op? Heb ik het echt nodig? Op die laatste vraag kunnen we alvast antwoord geven: ja, je hebt het nodig. Wij vertellen jouw graag waarom! Lees daarom verder.

Contact leggen en leren van consumenten

Zodra jij jouw social media goed inricht, zal dit leiden tot relatieopbouw met potentiële klanten. Een deel van wat platforms als Pinterest en Instagram zo goed maakt, is de interactie die je krijgt met je klantenbestand. Wat doen jouw volgers of pins in het weekend? Wat houdt hen bezig?. Gouden informatie voor jou als bedrijf om je doelgroep echt te leren kennen en dus een belangrijke reden om Social Media in te zetten.

Merkbekendheid & Zichtbaarheid via social media

Waarom zou je dit fenomeen inzetten? Social Media zijn om te beginnen één van de meest winstgevende digitale marketingplatforms die gebruikt kan worden om de zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten. Ze kunnen je helpen opgemerkt te worden en hierdoor aandacht te genereren. Om jouw betrokkenheid aan te tonen bij bijvoorbeeld een nieuwe sponsordeal kan jij het best jouw platformen inzetten. Dit zorgt namelijk direct ook weer voor vertrouwen bij de bezoeker of potentiële klant. Je kunt ook klanttevredenheid en een merkloyaliteit opbouwen door middel van social media. Wanneer klanten zien dat je als bedrijf actief bent op deze platformen, krijgen zij een positief beeld van jouw onderneming. Met name als ze zien dat je op vragen reageert en authentieke content plaatst.

social media

Meer traffic richting jouw website

Een ander voordeel is dat social media helpt om je websiteverkeer te vergroten. Door relevante inhoud te delen op Social Media, geef je gebruikers een reden om door te klikken naar je website.  Content die je als voorbeeld online kunt zetten zijn:

  • Blogs
  • Tips
  • Producten of diensten

Zodra je deze met goede content inricht zal dit zorgen voor meer traffic. Maak de drempel om door te klikken zo laag mogelijk!

“Uit onderzoek blijkt dat merken met actieve profielen op Social Media meer loyale klanten hebben.”

Een medium waar mensen vaak niet aan denken is Pinterest? Pinterest heeft niet alleen de hoogste doorklikcijfers (CTR), maar ook de hoogste conversie. Meer dan 82% van de bezoekers van Pinterest geeft aan een aankoop te hebben gedaan door een pin die ze tegenkwamen op het platform. Er liggen dus veel kansen op het gebied van Pinterest advertising.

seo

Verbeterde SEO ranking

Een SEO strategie is de belangrijkste stap binnen het vindbaarheid traject. Vele bedrijven begrijpen tegenwoordig niet waarom een SEO strategie van belang is en hoe je hem moet inrichten. Bedrijven denken namelijk vaak dat het gaat om een aantal zoektermen toevoegen binnen website teksten. Ik kan u vertellen dan heeft u het mis!  Zonder een volledige SEO strategie is de kans van een goed vindbare website erg klein. In de meeste gevallen converteert verkeer vanuit organische (gratis) resultaten van Google beter dan verkeer vanuit bijvoorbeeld social media of advertenties. Met SEO word je op het juiste moment door de juiste doelgroep gevonden en dit is ook nog eens kosteloos.

De aanwezigheid op Social Media wordt meer en meer een cruciale factor in de algoritmes van de SEO-ranglijsten. Een hele goede reden dus om gebruik te gaan maken van Social Media Marketing. Tegenwoordig variëren de SEO-vereisten voortdurend om een succesvolle ranking te behalen. Daarom is het niet langer voldoende om je website eenvoudig te optimaliseren en je blog regelmatig bij te werken. Bedrijven die hun inhoud op bijvoorbeeld: Instagram, LinkedIn en Facebook, sturen naar de zoekmachine een merksignaal dat iets zegt over je merkvaliditeit, integriteit en standvastigheid.

Daarnaast bieden platforms als Instagram, Facebook, maar zeker ook Pinterest, kansen om via hashtags en het toevoegen van linkjes je linkbuilding aanzienlijk te versterken.’

Wat bieden wij binnen een SEO Strategie?

  • Gratis SEO scan t.w.v. € 150,-
  • Inzicht in de kansen van SEO voor jouw bedrijf.
  • SEO Roadmap, hoe ga je jouw SEO strategie inzetten.
  • Eventuele optie tot managing van SEO migratie

De belangrijkste reden voor social media: een hogere omzet

Tot slot je vraag: wat levert Social Media Marketing op? Als je Social Media inzet met een goed doordacht marketingplan en een duidelijke visie en strategie helpt het je omzet te verhogen. De vraag is alleen nog, wanneer start je hiermee?

Zet Chances4u in voor jouw social media!

Nu je weet wat de reden is om Social Media te gebruiken voor je onderneming, is de volgende zet aan bod: Het starten van jouw social media marketing strategie. Weet je niet zo snel waar te beginnen? Neem dan vrijblijvend contact op met ons, wij maken jouw graag wegwijs in de zakelijke wereld van alle social media platformen.

Gratis tips & tricks ontvangen op het gebied van online marketing? Schrijf je vandaag nog in! Klik hier.

Gebruik jij al social media?