fbpx
Skip to main content

Waarom zou je een vacature promoten?

Een vacature promoten betekent dat je actief probeert om mensen te interesseren voor een openstaande vacature binnen je bedrijf of organisatie. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, zoals door het plaatsen van een vacature op een vacaturewebsite of het delen van de vacature op sociale media. Ook kan het betekenen dat je persoonlijk contact opneemt met mogelijke kandidaten of dat je samenwerkt met wervingsbureaus om geschikte kandidaten te vinden. Het doel van het promoten van een vacature is om zoveel mogelijk geschikte kandidaten te werven voor de openstaande positie.

Waarom lukt het invullen van een vacature niet?

Drie weken geleden belde een opdrachtgever die al anderhalf jaar een goede groepsleerkracht voor de kleuterklas zocht. Verschillende bureaus hadden hun tanden hierop stuk gebeten. Helaas kreeg het desbetreffende bedrijf  niet de juiste leraar. Buiten het feit dat hij continu cv’s ontving was hij compleet radeloos. Hij stelden de volgende vraag: ‘Ik weet niet waarom ik mijn lastige vacature niet invul, maar ik weet ook niet meer wat ik nog meer kan doen’

Of wij deze leraar voor hem konden vinden? Nee wij konden hem nog veel meer bieden. Namelijk Vacature marketing, oftewel jouw vacature promoten.

Als je wil begrijpen wat hier fout gaat en waarom hij geen leraar vindt moet je kijken naar het zoekgedrag van kandidaten. Binnen vacature marketing onderscheiden we actieve, latente en niet zoekende kandidaten met elkaar.

Er zijn verschillende redenen waarom je een vacature zou willen promoten:

  1. Om de juiste kandidaten te vinden: Door een vacature te promoten, kun je meer mensen bereiken die mogelijk geïnteresseerd zijn in de openstaande positie. Dit kan ervoor zorgen dat je een groter aantal kandidaten hebt om uit te kiezen, wat het makkelijker maakt om de juiste persoon te vinden voor de baan.
  2. Om de merknaam te versterken: Door een vacature te promoten, kun je ook de merknaam van je bedrijf of organisatie onder de aandacht brengen. Dit kan ervoor zorgen dat mensen die geïnteresseerd zijn in de vacature ook geïnteresseerd raken in wat je te bieden hebt als werkgever.
  3. Om de productiviteit te verhogen: Als je een openstaande vacature hebt, kan dit ervoor zorgen dat het werk niet efficiënt wordt verdeeld of dat andere werknemers te veel werk op hun bord krijgen. Door een vacature te promoten en snel een geschikte kandidaat te vinden, kun je ervoor zorgen dat het werk weer efficiënt verloopt en de productiviteit op peil blijft. Start dus vandaag met jouw vacature promoten!

Jouw vacature promoten via Chances4u

Het kan zijn dat een marketingbureau goed is voor het promoten van een product, dienst of merknaam. Chances4u heeft specialisten in dienst die gespecialiseerd zijn in het ontwikkelen en uitvoeren van marketingcampagnes. Wij kunnen helpen om de juiste boodschap over te brengen aan het juiste publiek, zodat het product, de dienst of de merknaam beter onder de aandacht komt van het publiek.

Wij houden ons dagelijks bezig met het inrichten van campagnes gericht op de latent werkzoekende. Ook zijn wij er om een marketingstrategie te ontwikkelen van  om een vacature te promoten, bijvoorbeeld als je op zoek bent naar kandidaten voor een specifieke, moeilijk te vervullen positie.

Verschillende samenwerkingen zijn jouw voorgegaan!

Wij kiezen samen voor de juiste strategie. Ben jij enthousiast geworden van de resultaten die wij samen hebben bereikt? Neem dan snel contact met ons op. Breng jouw vacatures rechtstreeks onder de aandacht bij de ideale kandidaten voor jouw bedrijf. Met vacature marketing weten geschikte professionals jou te vinden in plaats van andersom.

Vacature promoten

Vacature promoten

Waarom zou je een vacature promoten?