fbpx
Skip to main content

Waarom zou je bloggen?

Iedereen weet tegenwoordig wel wat een blog is. Ben jij nog niet aan het bloggen geslagen? Doe dat dan snel!  Een aantal jaar geleden waren er al miljoenen blogs maandelijks online te vinden.  Dit lijkt misschien wel een hoop, maar hoeveel van deze blogs zijn eigenlijk actueel? Bloggen word vaak onderschat, mede om deze reden hebben wij 5 redenen op een rijtje gezet waarom het toch erg handig is.

5 redenen waarom bloggen erg handig kan zijn!

1. Onderscheid je door dit te doen

Ooit gedacht dat bloggen een enorme upgrade kon zijn voor jouw cv?  Er komt namelijk een periode dat je klaar bent met studeren en de arbeidsmarkt zal gaan verkennen. De concurrentie zal torenhoog zijn en je zult je gaan moeten onderscheiden! Een blog laat zien dat je dedicated aan het werk kunt gaan en laat ook weer zien dat jij een doorzetter bent. Deze eigenschap is natuurlijk erg gewenst. Daarnaast oefen je ook bepaalde technische vaardigheden die goed op je CV staan en laat je zien dat je kennis hebt over je vakgebied. Zeker als je hier over schrijft natuurlijk!

2. Je schrijfvaardigheid gaat snel omhoog

Hoor meer je schrijft, hoe beter jouw schrijfvaardigheid word. Wanneer je regelmatig zal schrijven en deze vervolgens zal updaten, zal er voor zorgen dat je steeds beter word. Ook ontwikkel je vaak een andere blik op je werk, want je wilt natuurlijk niet zomaar iets plaatsen op het internet. Wil je dus beter leren schrijven, begin dan vandaag nog met het schrijven van een blog!

3. Dit kan een leuke fulltime hobby zijn

Misschien wel de belangrijkste reden waarom jij zou moeten bloogen is dat bloggen leuk is!  Je kunt natuurlijk elk onderwerp aansnijden wat jouw dwars zit. Lezen een stuk minder mensen jou blogs deel dit dan zeker ook in jouw blogs!  Maar kijk uit, bloggen kan ook zeker verslavend werken. Want voor je het weet, zit je tot s’avonds laat achter de computer en het kan zelfs nog weekend werk worden!

4. Vertaal jouw stem via het bloggen

Een blog geeft je een stem!  De doelgroep die jouw blogs interessant vind zal dit vaker delen en reageren, dit zorgt er natuurlijk weer voor dat jij gehoord word! Vaak word je gezien als het expert omdat je er regelmatig over blogt en het onderwerp aan het licht brengt. Door regelmatig te bloggen, doe je kennis op, omdat je natuurlijk wel up-to-date wil blijven.

5. De mogelijkheden zijn eindeloos
Bloggen biedt een tal aan mogelijkheden. Je leert nieuwe mensen kennen, schrijfvormen die je niet kon en daarnaast doe je ook nog eens ervaringen op waarvan je misschien niet eens wist dat ze bestonden.  Per blogger verschilt dit natuurlijk, het is ook zo dat sommige ervaringen misschien heel klein zijn. Maar je weet natuurlijk nooit waar het schip zal stranden!  De mogelijkheden zijn eindeloos.

bloggen

Maar heeft het schrijven van blogs dan ook nadelen?

Natuurlijk komen er bij het bloggen ook nadelen kijken, bij elk voordeel hangt vaak een nadeel. Schrijven van blogs kost veel tijd en het is echt hard werken. Vaak is het zo natuurlijk dat je naast het schrijven van je content, dit ook nog eens moet vormgeven en vervolgens moet promoten via verschillende kanalen. Als je blog dan geplaatst is, bestaat er ook nog een kans dat mensen anders reageren zoals jij had gehoopt. Dit bedoelen de mensen natuurlijk  niet persoonlijk, maar niet iedereen kan op een respectvolle manier kritiek leveren. Blog je voor het geld en de gratis producten. Dan zal je vooral nadelen ondervinden. Het bloggen zal dan voelen als verplichtingen en verplichtingen zijn nooit leuk! Hou dus in je achterhoofd, start met bloggen op het moment dat je het ook echt daadwerkelijk leuk vindt!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van content? Klik dan hier!

Neem ook een kijkje op onze socials! LinkedIn, Instagram en Facebook

Waarom zou je bloggen?