Skip to main content

Waarom is employer branding belangrijk voor mijn bedrijf?

Het vinden van de juiste kandidaat voor een vacature is tegenwoordig best een uitdaging. Veel partijen hebben niet door dat employer branding een grote rol speelt bij deze selectieprocedure. Het is van groot belang dat werkgevers laten zien wie ze zijn en wat de cultuur is die heerst op de werkvloer. Employer branding is onmisbaar bij het aantrekken en behouden van talent van jouw organisatie. Potentiële werknemers zoeken naar zekerheid, werkplezier en willen weten wat het betekent om bij jouw bedrijf te komen werken. In deze tekst deelt Chances4u waardevolle tips om employer branding in jouw bedrijf te realiseren.  

Wat is employer branding? 

Employer branding is het vormgeven, beheren en vertalen van het imago van een werkgever. Dit om aantrekkelijk te zijn voor potentiële werknemers én om uit te stralen hoe de sfeer in het bedrijf is. Het omvat het creëren van een positieve reputatie en het communiceren van de unieke cultuur, waarden en voordelen van een organisatie als werkgever. Door middel van employer branding kunnen bedrijven zich onderscheiden op de arbeidsmarkt, talent aantrekken en behouden en een betrokken en gemotiveerd personeelsbestand opbouwen. Het werkgeversmerk breder communiceren heeft dus een hoop voordelen. Onderdelen waarin een werkgever zich kan onderscheiden zijn: de bedrijfscultuur, werkomgeving, arbeidsvoorwaarden, loopbaanontwikkeling en sociale verantwoordelijkheid.  

Zelfs als je nog niet actief bent met het werven van nieuw personeel, is het belangrijk om jouw werkgeversmerk te onderhouden. Een goede reputatie kost tijd om op te bouwen, maar kan door de verkeerde beslissingen snel verloren gaan. Onzekere tijden bieden juist kansen om je te onderscheiden op de arbeidsmarkt en te laten zien wat jij als werkgever waard bent. Overtuig mensen ervan dat het werken voor jouw bedrijf het allerleukste is.  

5 employer branding tips met een grote impact 

  1. Kijk naar jouw bedrijf als een buitenstaander: Jij, als Directeur, Eigenaar of Manager van een bedrijf, hebt misschien wel een duidelijk beeld van de cultuur en interessante aspecten van het bedrijf, maar denken de anderen daar ook zo over? Laat de feiten over jouw cultuur en werkomgeving achterwegen en betrek andere medewerkers bij dit proces. Laat hen eerlijke en authentieke verhalen vertellen over wat er gebeurt op de werkvloer. Verhalen die een levendig beeld schetsen van het werk, de sfeer en de mensen. Door deze verhalen te verzamelen en te communiceren naar buiten creëer je vertrouwen en een emotionele band met potentiële kandidaten.  
  2. Wees concurrerend: Onderschat jezelf niet in vergelijking met grote spelers op de arbeidsmarkt. Laat je inspireren door anderen, maar blijf trouw aan jouw eigen identiteit. Zoek naar unieke aspecten van jouw organisatie die je aantrekkelijk maken voor potentiële werknemers.  
  3. Betrek HR bij de employer branding strategie: Werk samen met jouw HR-team om de juiste boodschappen over te brengen op potentiële kandidaten. Zorg ervoor dat je employer branding strategie naadloos aansluit op je wervingsinspanningen en de behoeften van jouw doelgroep.  
  4. Zet de medewerkers in: Laat jouw medewerkers actief bijdragen aan het uitdragen van jouw werkgeversmerk. Geef ze vrijheid en vertrouwen om hun verhalen te delen, maar biedt ook ondersteuning en richtlijnen waar nodig. Zo maak je optimaal gebruik van de kracht van jouw eigen team.  
  5. Laat medewerkers jou helpen bij de zoektocht naar personeel: Betrek medewerkers actief bij jouw employer branding strategie. Moedig je team aan om te spreken over hun werkervaringen op social media en in hun persoonlijke netwerk. Geef hun de tools, middelen en tijd om dit te doen. Door je medewerkers als merkambassadeurs te zien en te ondersteunen, vergroot je de geloofwaardigheid van jouw werkgeversmerk en bereik je een groter publiek. Dit alles met minimale kosten.  

Chances4u stelt een mooie employer branding strategie voor jou op 

Ben jij nog niet begonnen met het opstellen van jouw employer branding? Laat Chances4u je helpen! Als marketingbureau zijn we continue bezig met het vormgeven en opbouwen van het imago van werkgevers, mede door recruitment marketing. Wij halen passie uit het vertalen van jouw bedrijfscultuur naar een mooie campagne, om er zo voor te zorgen dat jij een waardevol personeelsbestand opbouwt. Dit doen we samen met jou! Wil je meer meten? Neem dan contact met ons op!  

Chances4u biedt ondersteuning op het gebied van recruitment marketing, SEO-optimalisatie, SEA campagnes, social media beheer en nog veel meer! Ontdek hoe wij jouw online marketing uitbesteden via onze social media kanalen. Volg ons op social media via: Instagram,  Facebook en  LinkedIn.

Employer branding

employer branding

Waarom is employer branding belangrijk voor mijn bedrijf?