Skip to main content

Vacature promoten op social media? 5-handige tips!

Staan jouw vacatures al even open en is de juiste kandidaat nog niet voorbijgekomen? Start met vacature promoten op social media! Dit is de ideale manier om jouw vacatures in de schijnwerpers te zetten en nieuw talent aan te trekken. Maar reken jezelf niet te snel rijk, want het opstellen van goede vacature marketing is best een klus. In deze blog geeft Chances4u vijf tips over het promoten van jouw vacature.  

Waarom een vacature promoten op social media?  

De concurrentie op de arbeidsmarkt is intens, dat zal voor jou niets nieuws zijn. Om deze reden is het belangrijk om nieuwe dingen te proberen en je te onderscheiden van anderen. Tegenwoordig heeft iedereen wel een social media-account, denk bijvoorbeeld aan: Instagram, TikTok, LinkedIn of Pinterest is. Via deze platformen kan je dus gemakkelijk veel mensen bereiken én dus mogelijk nieuwe sollicitanten verzamelen. Maar hoe pak je vacature promoten aan? Chances4u staat klaar om jou te helpen met deze vijf tips!  

5-handige tips om jouw vacatures op social media te promoten.  

1. Maak het persoonlijk:  

Je wilt een nieuwe medewerker werven via social media. Dan is het belangrijk om een goed beeld te geven van jouw bedrijf/ organisatie. Benoem in het beeld of de tekst wat jullie kwaliteiten zijn en waar jullie voor staan. Hierdoor krijgt de mogelijke sollicitant een idee van het team en het bedrijf. Ook werkt een eigen foto goed, dit draagt namelijk ij aan het gevoel van de mogelijke sollicitant bij het bedrijf. Laat dus zien wie je bent als bedrijf en wat het betekent om deel uit te maken van jouw fantastische team!  

2. Blijf bij jouw huisstijl: 

Bij het opmaken van je content is het belangrijk dat je bij je huisstijl blijft. De mogelijke sollicitant moet jouw bedrijf wel kunnen herkennen aan de post. Mocht je ervoor kiezen om dit niet doen, bestaat de kans dat er verwarring ontstaat. Dit kan leiden tot het verliezen van een sollicitant. Probeer dus je huidige stijl voort te zetten en vergeet niet je logo te verwerken in de content.  

3. Optimaliseer per platform: 

Misschien is het je wel eens opgevallen dat Facebook, Instagram en LinkedIn verschillende afmetingen in posts hebben. Zorg dat jouw vacature goed opvalt door gebruik te maken van het juiste formaat. Een veel gemaakte fout is dat hier geen rekening mee gehouden wordt, waardoor er tekst of beeld wegvalt en dit gaat ten koste van de kwaliteit van de post. Zorg dus dat je het juiste formaat gebruikt bij het opmaken van content.  

4. Maak gebruik van teasers: 

Teasers zijn korte en intrigerende content die bedoeld zijn om de nieuwsgierigheid van mensen op te wekken en hen te enthousiasmeren. Een goede teaser voor een vacature zou iets kunnen onthullen over de arbeidsvoorwaarden, de bedrijfscultuur of het team. Hierdoor zorg je ervoor dat de potentiële kandidaat nieuwsgierig maakt naar de functie en het bedrijf met als gevolg dat er meer reacties op komen.  

5. Meet en analyseer: 

Wat uiteraard niet mag ontbreken bij het promoten van een vacature, is het bijhouden van de statistieken. De social media platforms houden tegenwoordig veel data voor je bij, waar je gemakkelijk waardevolle data uit kan halen. Met deze data kan je de content optimaliseren om zo het gewenste resultaat te bereiken.  

Vacature pormoten door Chances4u 

Chances4u gelooft in het werken in eigen kracht, hierdoor ontstaan er mooie dingen. Dit betekent ook dat als je ergens weinig kennis over hebt of geen affiniteit mee hebt, het goed is om op zoek te gaan naar iemand die dit wel kan bieden. Zo werkt dit ook met vacature promoten op social media. Chances4u helpt jou graag bij het opmaken en optimaliseren van vacature marketing. Wil jij hier meer over weten? Bekijk dan onze website voor meer informatie!  

Volg jij onze social media kanalen al? Volg onze LinkedIn, Instagram en Facebook en blijf op de hoogte!

vacature promoten

Vacature promoten

Vacature promoten

Vacature promoten

 

Vacature promoten op social media? 5-handige tips!