fbpx
Skip to main content

Vacature promoten in actie met Chances4u

Welkom achter de schermen van Chances4u! Vandaag nemen we jou een dagje mee in het leven van een Recruitment Marketeer en laten we zien welke stappen wij ondernemen bij een vacature promoten. In deze tekst onthullen we de essentiële taken die onze experts dagelijks uitvoeren om topkandidaten voor de vacatures te werven. Ben jij nieuwsgierig naar hoe onze dag eruitziet? Lees deze tekst dan verder of bezoek onze social media kanalen. Hier delen we geregeld een kijkje achter de schermen.

vacature promoten

Strategisch overleg en doelbepaling voor de week

Iedere maandag starten we de dag met een teamoverleg waarin we de lopende campagnes en projecten bespreken, tegelijkertijd worden hier ook knelpunten van de campagne gedeeld. We evalueren de resultaten van recente vacature marketingcampagnes en maken op basis hiervan voorstellen voor aanpassingen om met de klant te delen. Na deze vergadering werken we de ondervinden uit en zetten deze op de mail naar de klant met een uitgebreide uitleg.

Doelgroep analyse voor een vacature promoten

Een belangrijk onderdeel van ons werk is het begrijpen van de doelgroep. We duiken in de demografische gegevens, functietitels, interesses en industrieën om de perfecte doelgroep bepaling samen te stellen. Met deze inzichten in gedachten maken we een voorstel voor een overtuigende campagne. Bij het opstellen van het beeld en de tekst, kijken we goed naar de wensen van de doelgroep. Is de klant opzoek naar een creatief type, dan maken we de campagne beelden speels, maar is de klant opzoek naar een zakelijk type voor een managementfunctie, dan richten we de campagne strak en direct in. Dit werkt ook zo rondom de teksten. Daarnaast houden we ook rekening met de eisen van de klant. Zo worden belangrijke aspecten van de functie duidelijk zichtbaar gemaakt en goed benoemd. Wanneer het team de beelden en teksten heeft goedgekeurd, worden deze met de klant gedeeld inclusief een uitgebreide uitleg.

Lunchpauze!

Campagne instellen

Nu de nieuwe campagnes zijn opgebouwd, de huidige campagnes zijn bijgewerkt en de feedback van de klant is verwerkt, is het tijd om de vacature online te zetten! We zorgen ervoor dat alle vacatures op het juiste online platform worden geplaatst, waar de doelgroep actief is. Nu kan het zo zijn dat de klant nog niet actief is op het platform dat wij aanraden, bij goedkeuring maken wij zo een nieuw account aan. We maken gebruik van social media om de vacature te promoten, omdat deze platformen zorgen voor meer zichtbaarheid. Het monitoren van de online prestaties is een voortdurend proces om snel te kunnen inspelen op veranderingen en ontwikkelingen.

Bijkletsen met de klant

Hoewel de dag bijna tot z’n einde loopt, bereiden wij ons nog even voor op een online vergadering met een klant. Deze klant is nu één maand met ons in samenwerking, na deze eerste maand plannen we altijd even een evaluatiemoment in. Tijdens dit gesprek bespreken we het online dashboard met alle resultaten van de campagne, maar bespreken we ook de sollicitatiegesprekken die hebben plaatsvonden. Daarnaast kijken we naar de samenwerking, waar liggen de verbeterpunten om een nog beter resultaat te behalen.

Na deze afspraak zijn er vaak enkele afspraken gemaakt, bijvoorbeeld over een aanpassing in de campagne. Deze afspraken zetten we gelijk op de mail, zodat de klant op de hoogte is én wij niks zullen vergeten.

Vacature promoten met Chances4u

Dit was slechts een glim van een dag bij Chances4u. Zo krijg je een beetje een beeld van hoe een dag als vacature marketeer eruitziet. Vacature marketing is een dynamisch en strategisch proces, ons team staat klaar om jouw voortdurend te ondersteunen én jouw campagne te monitoren en te verbeteren. Als je op zoek bent naar een partner in de werving van nieuw personeel met een hoop toewijding om jouw succes te behalen, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bezoek onze website voor meer informatie.  Contact opnemen kan via de website of via +31 85 77 37 30 7. Ook kan je ons volgen op social media via;  Instagram, LinkedIn, Facebook.

vacature promoten

vacature promoten

Vacature promoten in actie met Chances4u