fbpx
Skip to main content

Vacature marketing, dit zijn de veelgestelde vragen

Vacature marketing wordt in bijna alle bedrijven wel geïmplementeerd. Al is het een post op social media over de vacature of een vacature die op de website wordt gepromoot. De afgelopen weken heeft het team van Chances4u alle vragen rondom vacature marketing verzameld. In de tekst behandelen we deze meest gestelde vragen. Ben jij bezig met vacature marketing voor jouw bedrijf? Of ben je aan het nadenken over een nieuwe wervingsmanier? Dan is deze tekst voor jou geschreven! 😉  

Wat wordt er bedoelt met vacature marketing?  

Dit is een goede vraag om mee van start te gaan! Vacature marketing is een strategische benadering om openstaande vacatures effectief te promoten om zo de juiste kandidaten te vinden. Het omvat het gebruik van online middelen zoals social media en gerichte advertenties, om de zichtbaarheid en reacties op de vacatures te vergroten. Het doel is om een aantrekkelijke en boeiende boodschap te communiceren, latent werkzoekenden te bereiken en het wervingsproces te optimaliseren.  

Welke kanalen zijn het best voor vacaturepromotie? 

Dit kan variëren afhankelijk van de doelgroep en de aard van de vacature. Het voordeel aan vacature marketing op social media, is dat je in korte tijd een groot publiek kan bereiken. Zo kan de content gedeeld worden door medewerkers en partners. De meest gebruikte kanalen voor vacature marketing op social media zijn; LinkedIn, Facebook en Instagram. Op LinkedIn wordt vaak het netwerk aangespoord om de juiste kandidaat te vinden. Op Instagram en Facebook wordt juist gericht op latent zoekende, daarnaast kunnen alle social media platformen geadverteerd ingezet worden.  

Hoe bereiken jullie, Chances4u, (latent) werkzoekenden? 

Chances4u maakt gebruik van verschillende targetingsystemen om de juiste doelgroep vast te stellen en te bereiken. We hanteren een proactieve benadering om (latent) werkzoekende te bereiken. Onze strategieën omvatten een grondig doelgroeponderzoek en een inhoudelijk gesprek met de partij, om zo te achterhalen wat voor persoon er past bij de organisatie. Naar aanleiding hiervan maken we passende content, die aansluit bij het bedrijf. Door deze gerichte aanpak kunnen we de aandacht trekken van mensen die misschien niet actief aan het solliciteren zijn, maar wel voorzichtig om zich heen aan het kijken zijn.  

Hoe meet ik het succes van een vacaturecampagne? 

Het meten van het succes van vacature marketing vereist het vaststellen en analyseren van meetbare Key Performance Indicators (KPI’s). Belangrijke data kunnen zijn: het aantal bereikte accounts, klikken a.d.h.v. de content of ontvangen sollicitaties. Door deze KPI’s te monitoren, krijg je een goed beeld van de kwantiteit, relevantie en effectiviteit van de campagne. Hierdoor kan je snel beoordelen of de campagne aanpassingen nodig heeft.  

Wat zijn de kosten van vacature marketing? 

De kosten voor vacature marketing verschilt per methode en platform. Promoot jij je vacature door het op jouw social mediakanalen te plaatsen, ben je geen extra kosten kwijt. Hoewel betaalde advertenties een potentiële kostengenerator vormen. Wanneer deze niet juist zijn ingesteld, kunnen de kosten flink oplopen.  

Ook zijn er mogelijkheden om een samenwerking op te starten met een partij zoals Chances4u. Wij hanteren één vaste maandelijkse prijs, waar we de volledige campagne voor opmaken, bijwerken en analyseren. We rekenen geen extra kosten zoals: opstartkosten en advertentiekosten. Dit maakt vacature marketing kosteneffectief en toegankelijk voor alle partijen.  

Meer informatie over vacature marketing? 

Waarschijnlijk heb je nog een hoop andere vragen die we nog niet behandeld hebben. Houd daarom onze website in de gaten om de nieuwste blogs te lezen. Wil je direct een antwoord op jouw vragen? Chances4u staat je graag te woord tijdens een vrijblijvende afspraak. We vinden het leuk om met verschillende partijen mee te denken, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je direct aan een contract vastzit. Op onze website geven we veel informatie over vacature marketing, dus dat is zeker een aanrader om te bezoeken. Je kan gemakkelijk contact opnemen via: info@chances4u.nl of via +31 85 77 37 30 7 . Volg je ons al op social media? Instagram, LinkedIn, Facebook.

vacature marketing

vacature marketing

vacature marketing

Vacature marketing, dit zijn de veelgestelde vragen