Skip to main content

Nieuw in Google

In de snel veranderde wereld van het bedrijfsleven is het essentieel om op de hoogte te blijven van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Google, de Tech-gigant die we allemaal kennen, biedt een scala aan tools en diensten om organisaties te helpen groeien en efficiënter te opereren. In deze blog gaan we dieper in op enkele van de meest recente innovaties die Google heeft geïntroduceerd voor bedrijven. Ook laten we zien hoe ze jouw organisatie kunnen transformeren.

Google Workspace

Google Workspace, voorheen bekend als G Suite, blijft een van de meest populaire en essentiële tools voor bedrijven over de hele wereld. Google Workspace wordt gebruikt door bedrijven om te videovergaderingen, chatten, gedeelde bestanden en online documenten te delen bij het samenwerken. Onlangs heeft Google enkele nieuwe functies geïntroduceerd om de samenwerking en communicatie binnen organisaties te verbeteren.

Een opvallende toevoeging is ‘Smart Canvas’. Deze geavanceerde samenwerkingsomgeving integreert tools zoals Google Docs, Sheets en Slides met nieuwe mogelijkheden voor verbeterde communicatie en creativiteit. Hiermee kan je naadloos videovergaderingen houden binnen documenten en tegelijkertijd communiceren via Google Meet en Chat.

Een andere waardevolle aanvulling is ‘Pageless’, waarmee je documenten en presentaties kan maken zonder beperkingen in termen van paginalayouts. Dit maakt het bewerken en delen van informatie intuïtiever en flexibeler.

Google Analytics

Inzicht in klantgedrag is van cruciaal belang voor het nemen van data-gedreven beslissingen en het optimaliseren van jouw bedrijfsstrategie. Google heeft Google Analytics 4 geïntroduceerd, de nieuwste versie van zijn krachtige analyseplatform.

Wat deze versie onderscheidt, is het vermogen om gebeurtenissen bij te houden in plaats van alleen paginaweergaven te laten zien. Hierdoor kan je gedetailleerde informatie verzamelen over hoe gebruikers omgaan met jouw website of app. Dit geeft jou diepgaande inzichten in waar bezoekers vandaan komen, hoe ze met jouw inhoud omgaan en wat hen aanzet tot actie.

Google Analytics 4 is ook ontworpen om beter te werken met toekomstige technologieën, zoals het Internet of Things (LoT). Het stelt jou in staat om gebruikers te volgen op verschillende apparaten en platforms, wat steeds belangijker wordt naarmate het digitale landschap evolueert.

Google Ads

Adverteren blijft een van de hoekstenen van het succes van veel bedrijven, en Google Ads is een krachtige tool om jouw boodschap bij jouw doelgroep te brengen. Onlangs heeft Google enkele verbeteringen doorgevoerd in Google Ads die adverteerders helpen om slimmere, effectievere advertenties te maken.

Een opvallende nieuwe functie is ‘Performance Max’. Deze campagnetype maakt gebruik van machine learning om jouw advertenties op verschillende Google-platforms te optimaliseren, waaronder Search, Display en Youtube. Hierdoor kan je jouw bereik vergroten en tegelijkertijd jouw doelgroep beter bereiken.

Daarnaast heeft Google Ads een nieuwe tool voor adverteerders geïntroduceerd, genaamd ‘Ads Creative Studio’. Hiermee kan je eenvoudig aantrekkelijke advertenties maken, zelfs als je geen ontwerper bent. Deze tool biedt sjablonen en creatieve suggesties om jouw advertenties op te laten vallen.

 Google My Business

Google My Business is een essentiële tool voor lokale bedrijven om hun online zichtbaarheid te vergroten. Met een bedrijfsprofiel van Google My Business kan je jouw producten vinden en Google Maps en Zoeken. Ook heeft enkele recente updates doorgevoerd om het voor bedrijven gemakkelijker te maken om hun profielen te beheren en klanten beter van dienst te zijn.

Een van de nieuwe functies is ‘Short Names’, waarmee bedrijven eenvoudige en gemakkelijk te onthouden webadressen voor hun profielen kunnen maken. Dit maakt het delen van jouw bedrijfsinformatie eenvoudiger en bevordert de online vindbaarheid.

Google heeft ook ‘Health & Safety Attributes’, toegevoegd, waarmee bedrijven informatie kunnen delen over de gezondheids- en veiligheidsmaatregelen die ze hebben genomen. Dit is vooral nuttig in tijden van pandemieën, wanneer klanten op zoek zijn nar veilige plaatsen om zaken te doen.

Google Cloud

Tot slot biedt Google voor bedrijven die grootschalige gegevensopslag en geavanceerde analyses nodig hebben, Google Cloud, dat is een uitgebreid assortiment aan krachtige tools en services.

Een van de nieuwste aanvullingen is ‘BigQuery Omni’, een multicloud-analyseplatform dat het mogelijk maakt om gegevens te analyseren in verschillende Cloud omgevingen. Hierdoor kan je gegevens integreren en inzichten opdoen vanuit verschillende bronnen, ongeacht waar deze zijn opgeslagen.

‘confidential VMs’ is een andere waardevolle toevoeging aan Google Cloud. Hiermee kan je vertrouwelijke workloads uitvoeren op virtuele machines (VM’s) zonder je zorgen te maken over gevoelige gegevens die toegankelijk zijn voor onbevoegden. Dit is vooral belangrijk voor organisaties die met gevoelige informatie werken.

Technologische vooruitgang

De technologische vooruitgang gaat snel en Google blijft een belangrijke speler in het leveren van innovatieve tools en services voor bedrijven. Of het nu gaat om samenwerken, gegevensanalyses, adverteren of online zichtbaarheid. Google biedt een breed scala aan mogelijkheden om jouw organisatie te transformeren en te laten groeien. Door gebruik te maken van deze nieuwe functies kan jouw bedrijf naar nieuwe hoogten getild worden en concurrerend blijven in de omgeving. Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in Google voor bedrijven om ervoor te zorgen dat jouw organisatie altijd een stap voor blijft.

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe updates? Neem een kijkje op onze website of bekijk dan onze socials. LinkedIn, Instagram en Facebook.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuw in Google