fbpx
Skip to main content

Meer volgers genereren voor jouw facebook? 10 tips voor jou!

Om je facebook pagina succesvol te laten zijn, heb je (actieve) volgers/ vrienden en likes nodig. Maar die komen natuurlijk niet zomaar, daar zul je wat voor moeten doen. Hieronder geef ik je 10 tips die je daarbij kunnen helpen.

Tip 1:

Zorg dat bezoekers vanaf je website, direct kunnen doorlinken naar je facebookpagina, het ‘vind ik leuk’ icoontje is hier een heel mooi middel voor. Als je een wordpress site hebt, kun je dat heel makkelijk zelf doen. (Developers) Mocht je je site door een webontwikkelaar laten onderhouden, vraag hem/ haar dan om deze box toe te voegen, als dat nog niet gedaan is.

Tip 2

Zorg dat je een een mailinglist maakt wn gwbeuik deze. Geef een gratis product/ dienst/ e-book weg, en laat mensen zich zo inschrijven. Zo bouw je al snel een mooie lijst op. Verstuur met enige regelmaat een leuke nieuwsbrief met waardevolle informatie en stuur ze vanaf daar door naar je facebookpagina. De meeste kans om iets te krijgen, is door het te vragen. Dus vraag gewoon of ze je content DAAR willen liken, gewoonweg omdat ze je daarmee helpen

Tip 3

Schrijf een blog, deel een how-to of organiseer een leuke winactie. Wat je ook doet of deelt, verwijs en link altijd naar je facebookpagina. Je wilt immers traffic naar je page.

Tip 4

Een Q and A (vraag en antwoord) doet het vaak hartstikke goed. Nodig mensen uit voor een webinar of kondig aan hoe laat je live bent om hun vragen te beantwoorden en de interactie met je volgerd aan te gaan. Ook kun je bepaalde producten onder de aandacht brengen of je geeft bijvoorbeeld een korte workshop. Het is maar net wat bij jouw bedrijf/ pagina past. Zorg er in ieder geval voor dat je op zoveel mogelijk manieren, bijvoorbeeld via je nieuwsbrief en socials dit ‘event’ deelt.

 

Tip 5

Twitter heeft natuurlijk een grandioos bereik en daar kun je met de juiste #onderwerpen prima berichten plaatsen wat jou weer extra bezoekers oplevert. Berichten waar al op gereageerd is, maken reageren vaak wat makkelijker. Nodig je volgers uit mee te doen aan de discussie. In de tweet plaats je de link naar je originele bericht.

Tip 6 Op visitekaartjes, brochures, flyers enzovoort heb je waarschijnlijk standaard je belangrijke contactgegevens staan. Zorg ervoor dat je je facebookpagina hier ook bij zet.

Tip 7

Natuurlijk is dit een open deur, maar we noemen het toch: plaats de link naar je Facebookpagina, overal waar dan kan. Van contactpagina tot in je email en van je nieuwsbrief tot je blog. Overal waar dat kan, zet je de lnk naar je facebook (of een likebox)

Tip 8

Gebruik je andere socials om ook hier je facebookpagina te promoten. Zorg dat er in al je (relevante) profielen ook een links is opgenomen naar je facebook.

Tip 9 Vraag op je persoonlijke profiel aan je vrienden op je pagine te ‘liken’ Je kunt ze ook heel eenvoudig gewoonweg uitnodigen om je pagina te liken en te volgen via een bericht. Tip: schrijf hier even een kort berichtje bij, dat werkt vaak beter.

Tip 10 Wil je redelijk snel een groter bereik met je bericht? Promoot het dan via Facebook. Het is wel verstandig om het bericht eerst te plaatsen en likes/ reacties te ontvangen en het daarna pas te promoten. Uiteraard is dat geen vereiste, maar alle beetjes helpen, nietwaar?

Bekijk ook onze facebook pagina even via: Chances4u

Meer volgers genereren voor jouw facebook? 10 tips voor jou!