fbpx
Skip to main content

Linkbuilding is essentieel voor jouw succes

SEO is onlosmakelijk verbonden met Linkbuilding. (interne en externe links naar je website) Goede en vooral kwalitatieve linkbuilding maken je website belangrijker voor Google en daarmee verhoog je je score en dus je vindbaarheid. Hoe meer goede links je hebt, hoe belangrijker Google jouw website vindt. Ook de pagina waarop jouw pagina gelinkt wordt, heeft hier grote invloed op. Hoe belangrijker of groter de pagina is die naar jou linkt, hoe nuttiger het voor jou is, maar houd er rekening mee dat het wel moet aansluiten bij de behoefte van de bezoeker. Lees hiervoor ook ons artikel over domein autoriteit Een link alleen is niet genoeg. Ook de context, de relevantie en de tekst waar de link genoemd beïnvloeden het resultaat.

Voordat je bezoekers op je pagina laat komen, moet je natuurlijk zorgen dat de infrastructuur van je eigen site goed op orde is. Deze linkstructuur maak je door middel van interne backlinks. Op die manier kunnen jouw bezoekers makkelijk vinden wat ze zoeken. Relevante informatie moet goed toegankelijk zijn. Hoe meer relevante backlinks je op je eigen site plaatst, hoe hoger de waarde zal worden. Ook hier ligt de nadruk weer op het woord ‘relevant’ Plaats niet te pas en te onpas linkjes, dat is vervelend en onnodig. Vraag jezelf af waar het een toegevoegde waarde heeft, of waar het zorgt voor gemak van jouw bezoeker.

Linkbuilding? 4 tips voor goede externe backlinks

· Niet ruilen, wel verwijzen: Waar je eerder nog ‘linkruil’ kon toepassen, is het nu beter dat vooral te laten. Je kunt echter wel (naar elkaar) verwijzen. De context is hier erg belangrijk voor de waarde van de backlink. Als de backlink relevant is en de verwijzing de bezoeker daadwerkelijk verder helpt, is het waardevoller dan wanneer de link ergens in een lijst staat met meerdere andere links.

· Inhoudelijk relevant: Een backlink scoort beter als het onderwerp van de website, waar de link staat, inhoudelijk overeenkomt met die van jou. Als er naar jouw pagina doorgelinkt wordt, zorg er dan voor dat de inhoud van die pagina aansluit bij jouw content.

· Relevante landingspagina’s: jouw pagina moet inhoudelijk echt wat toevoegen. Mensen moeten het willen bekijken/ lezen.

· Autoriteit: Pagina’s met een hoge domeinwaarde en veel bezoekers zijn erg belangrijk voor kwalitatieve linkbuilding. Het gaat er eigenlijk niet om dat je zoveel mogelijk backlinks krijgt, het is veel belangrijker dat jij zorgt dat je content aantrekkelijk is. Zorg voor relevante en nuttige informatie, zodat jouw bezoekers krijgen wat ze zoeken en misschien zelfs jouw content gaan delen.

linkbuilding

1 bonustip voor nòg meer backlinks:

Reageren op socials, nieuwsbericten of fora, een interview geven of een gastblog schrijven kunnen allemaal bijdragen aan een beter linkprofiel. Bovendien past deze manier ook goed bij een geslaagde linkbuilding campagne. Bekijk waar jij, eventueel bij partners, met jouw expertise, diensten of ervaringen content kunt plaatsen en op die manier bijdraagt aan de zoektocht van je bezoekers.

Goede content is goud waard!

Toch staat of valt dit alles met ‘waardevolle content’ Al staat jouw link op heel hoog gerankte pagina’s, op het moment dat bezoekers afhaken of niet doorklikken, heb je er niets aan en zul je zelfs eerder strafpunten krijgen dan een betere score. Wees je dus bewust van het feit dat alles staat of valt met jouw waardevolle content. Eigenlijk is er maar één ding belangrijk: geef de bezoeker datgene wat hij/ zij wil hebben. Of dat nou gaat om informatie geven, tips of het beantwoorden van vragen, dat maakt niets uit. Zolang het aansluit bij de behoefte van de bezoeker.

Zoveel mogelijkheden

Natuurlijk is goede en relevante content maken erg arbeidsintensief, als je dat echt goed wil doen, kost dat gewoon tijd, veel tijd. Toch kun je er zeer veel profijt van hebben, want als je content zo goed is dat het gedeeld of geliked wordt, zal Google je hoger waarderen. Je kunt je content ook aanbieden aan andere sites en ze op je socials zetten. Mocht je in jouw branche kunnen inspelen op de actualiteit of op vragen die relevant zijn, dan kan dat je zeer veel links, clicks en bezoekers opleveren.

linkbuilding

Wat kunnen we voor jou doen?

Wil jij ook aan de slag met linkbuilding? Misschien kun je wel wat hulp gebruiken? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Je kunt altijd contact met ons opnemen, zodat we kunnen kijken of we ook wat voor jouw linkbuilding strategie kunnen betekenen. Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Natuurlijk kun je ook zelf even bellen, als je dat fijner vindt.

Linkbuilding is essentieel voor jouw succes