Skip to main content

Bereik jij de juiste doelgroep met een vacature op facebook?

Ga jij ook mee in de trend van het plaatsen van een vacature op facebook? Steeds vaker zien we vacatures verschijnen op Facebook en Instagram, maar hoe bereiken we nou de juiste doelgroep? Chances4u werkt met een geavanceerd tartgettingsysteem waardoor jouw werknemers profiel makkelijk te vinden is. In deze tekst leggen we uit hoe jij door middel van slimme segmentaties gemakkelijk de juiste persoon kan vinden. Wil je meer weten over het vinden van jouw doelgroep door een vacature op facebook? Lees deze tekst dan snel verder!  

Waar het vaak mis gaat… 

De uitdaging ligt bij het gebrek aan nauwkeurige targeting. Veel Recruiters of amateuristische Marketeers verspillen hun advertentiebudget door niet goed te segmenteren. Dit kan anders! Het is tijd om jouw targetingstrategie te optimaliseren en je advertenties alleen te tonnen aan de meest relevante kandidaten.  

Het opstellen van een effectieve campagne om jouw vacature te promoten:

  1. Deel jouw websitedata met Facebook: Begin met het plaatsen van de Facebook-pixel op jouw website. Hiermee kan Facebook het gedrag en de interesses van jouw websitebezoekers analyseren. Op basis van deze gegevens kan het platform vergelijkbare gebruikers identificeren, waardoor potentiële kandidaten geworven kunnen worden door jouw vacature op facebook.  
  2. Creëer je eigen conversies: Stel aangepast conversies in op basis van het gedrag van jouw websitebezoekers. Bijvoorbeeld; laat de pixel afgaan na een bepaalde tijd op een vacaturepagina. Dit zorgt ervoor dat alleen geïnteresseerde bezoeker worden meegenomen in de targeting.  
  3. Optimaliseer je advertenties: Meta, het moederbedrijf van Facebook, kan jouw advertenties optimaliseren op basis van de data die je deelt en de conversies die je instelt. Hierdoor worden je advertenties alleen getoond aan personen die hoogstwaarschijnlijk geïnteresseerd zijn in de vacature op facebook.  
  4. Zorg voor voldoende data: De effectiviteit van deze strategie hangt af van voldoende data. Hoe meer data je Meta kunt bieden, hoe beter het platform jouw advertenties kan optimaliseren. Zorg dus voor een constante stroom van websitebezoekers.  
  5. Neem contact op met een professional: Door te investeren in een samenwerking met een professional zoals Chances4u, bereik je niet alleen de juiste kandidaten, maar bespaar je ook kosten. Je hoeft je namelijk geen zorgen meer te maken over het advertentiebudget, want dat nemen wij voor onze rekening. Je betaalt een maandelijks bedrag waar alle kosten, van een doelgroep onderzoek tot het wekelijks bijwerken van een campagne, onder vallen. Daarnaast zorgen wij ervoor dat de juiste kandidaten reageren op jouw campagne.  

Tijd om jouw vacature op facebook anders aan te pakken? 

Het is tijd om afscheid te nemen van alle goed bedoelde, maar misplaatste reacties op jouw vacature op facebook van mensen die niet passen bij jouw bedrijf. Met slimme targeting bereik je alleen de mensen die echt geïnteresseerd zijn in jouw vacature op facebook. Begin vandaag nog met het optimaliseren van jouw recruitment marketing!  

Chances4u helpt bij een effectieve vacature op Facebook  

Heb je weinig ervaring in advertising of marketing? Dan helpt Chances4u jou graag! Samen met jou onderzoeken we het profiel van de geschikte medewerker voor in jouw team. Daarna gaan we aan de slag met het opmaken van waardevolle en passende content. Zodra wij deze ontworpen hebben, vragen we naar jouw feedback. Pas na deze stap gaan we aan de slag met het implementeren van het targetingssysteem en het opstellen van de campagne. Wanneer de campagne juist ingesteld staat, wordt hij live gezet. Hierna monitoren wij de statistieken dagelijks en schaven we de campagne bij. Grote aanpassingen doen wij nooit zonder het met jou te overleggen.  

Wil jij meer informatie over recruitment marketing of een vacature op facebook plaatsen? Wij staan klaar voor jou! Je kan contact met ons opnemen via: +31 85 77 37 30 7. Ook kan je ons volgen op: Instagram,  Facebook en LinkedIn.

Vacature op Facebook

Vacature op Facebook

Bereik jij de juiste doelgroep met een vacature op facebook?