fbpx
Skip to main content

5 tips om vacature promoten toe te passen in jouw bedrijf

Het vinden van de geschikte medewerker voor jouw vacature is best een zoektocht. Ben je bekend met vacature promoten? Tegenwoordig is een post op LinkedIn en vermelding op de website niet meer voldoende. Je moet meer uit de kast halen om jouw vacature te promoten. Social media is een onmisbaar middel om de aandacht te trekken naar jouw vacature. Het feit is dat 75% van de geschikte kandidaten niet actief op zoek zijn aar een nieuwe baan. Deze latent werkzoekenden bevinden zich niet op traditionele vacaturesites of bedrijfswebsites, maar wel op platforms als: LinkedIn, Facebook en Instagram. In deze tekst geven we je tips om jouw vacature te promoten op social media.  

Tips voor vacature promoten 

Van het boeien van (latent) werkzoekenden op social media tot het optimaliseren van jouw wervingsproces, deze tips zorgen ervoor dat jouw vacature aantrekkelijker wordt én om een groot publiek bereiken. Leer in deze tekst hoe je vacature promoten inzet door je social media effectief te gebruiken, profiteer van marketing recruitment en maak gebruik van deze kennis om jouw vacature te onderscheiden.  

1. De kracht van content 

Het geheim van effectieve social media recruitment begint met het creëren van krachtige en aansprekende posts. Een knallende tekst in combinatie met visueel aantrekkelijk beeld, is een top combinatie. De tekst en het beeld ontwerp je naar aanleiding van een doelgroeponderzoek. Hierdoor is het dus belangrijk om te weten naar wat voor kandidaten jullie op zoek zijn. Welke kwaliteiten en eigenschappen passen in jullie team/ bedrijf, ook is het aan te raden om het beeld op te maken in de stijl van het bedrijf. Hierdoor kunnen kandidaten het bedrijf herkennen aan de stijl, wat bijdraagt bij aan de naamsbekendheid van het bedrijf.  

Zorg ervoor dat de essentie van de vacature duidelijk naar voren komt en voeg een directe link toe naar de specifieke vacaturepagina op jouw website. Maak het voor de geïnteresseerden eenvoudig om te reageren.  

2. De vacature geadverteerd opzetten  

Social advertising biedt de mogelijkheid om de posts gericht te adverteren. Hierdoor kun je specifieke doelgroepen bereiken op basis van demografische gegevens, interesses en andere relevante criteria. Deze gerichte aanpak verhoogt de kans op het bereiken van potentiële kandidaten die anders wellicht over het hoofd worden gezien.  

3. Zet de vacature online op het juiste tijdstip 

Om het gewenste resultaat te behalen, is de dag en het tijdstip waarop de vacature geplaatst wordt erg belangrijk! Plaats de vacature bij voorkeur aan het begin van de week, dit is namelijk een populair moment voor werkzoekenden in Nederland. Daarnaast is een tijdstip tussen 11:00 en 16:00 een gunstig tijdsbestek. Dit komt omdat de meeste Nederlanders rond dat moment online actief zijn in hun zoektocht naar een nieuwe baan.  

4. Online gemeenschappen en forums  

Een andere waardevolle tip om vacature promoten online in te zetten, is het actief deelnemen aan relevante online gemeenschappen en forums binnen jouw branche of vakgebied. Word lid van professionele groepen op Facebook en LinkedIn. Plaats regelmatig waardevolle content over jouw vacature, bedrijf of actuele veranderingen. Door een actieve en positieve aanwezigheid op te bouwen, vergroot je de kans dat jouw vacature opvalt bij mogelijke kandidaten die actief betrokken zijn in jouw vakgebied. Dit kan leiden tot organische verspreiding van de vacature en het aantrekken van gekwalificeerde kandidaten.  

5. Overweeg professionele hulp  

Het werven van geschikte kandidaten is een complexe taak en kost veel tijd en inspanning. Veel partijen hebben de kennis en tijd niet om hier voldoende aandacht aan te bespreken. Daarom is het uitbesteden van vacature marketing helemaal geen gek idee. Als je het vacature pormoten liever aan professionals overlaat, kan het inschakelen van gespecialiseerd marketingbureau zoals Chances4u een goede keuze zijn. Wij begrijpen de markt en weten hoe we jouw specifieke doelgroep moeten bereiken. Ook beschikken we over uitgebreide kennis over trends rondom online vacature promoten. Door dit werk uit te besteden, kun je ervan verzekerd zijn dat jouw vacatures efficiënt en succesvol worden ingevuld.   

Wil je meer informatie over professionele hulp bij vacature promoten? Neem dan contact op voor een vrijblijvende afspraak. Chances4u helpt en denkt graag met jou mee voor een passende oplossing. Contact opnemen kan via de website of via +31 85 77 37 30 7. Ook kan je ons volgen op social media? Instagram, LinkedIn, Facebook.

vacature promoten

vacature promoten

5 tips om vacature promoten toe te passen in jouw bedrijf