Skip to main content

5 dingen die je niet moet doen via sociale media

Nu we ons leven digitaal documenteren via Instagram, Facebook, Twitter of LinkedIn, en daardoor bazen, collega’s of recruiters heel makkelijk met je mee kunnen kijken, doen we er goed aan ons af te vragen wat we allemaal willen posten.

Alvast 7 dingen die je als (jonge) professional niét moet doen op social media.

1. Al je woede ventileren of mensen afzeiken
Behalve als je het op een écht heel erg grappige manier kunt doen, kun je het maar beter laten. Op het moment zelf voelt het misschien heel bevrijdend en heel erg terecht, maar voor ieder ander komt het alleen maar zuur en gefrustreerd over.

2. Niet weten welke dingen je voor jezelf moet houden
Zoals relatieupdates, persoonlijke problemen, ruzies, en zo verder. Niemand zit er op te wachten en al wás dat zo: niemand gaat je via social media van je sores verlossen. Er is niks mis met dingen voor jezelf houden (en oplossen).

3. Heel veel feestfoto’s posten
Iedereen houdt van een goede nacht of sterk avontuur, maar als je feed een verzamelpagina begint te worden van The Hangover-achtige foto’s, dan gaat het mis. Werkgevers zullen te veel dronken foto’s een afknapper vinden. Zelfs als het allemaal heel onschuldig is: je wil tijdens een sollicitatie niet als the party animal worden gezien.

4. Klagen over je werk
Het aller-ver-schrik-ke-lijkst en het is een wonder dat dit nog steeds gebeurt, want ieder weldenkend mens begrijpt toch dat een baas het niet zo leuk vindt om te lezen dat je ‘echt geen zin in werk’ hebt vandaag, of dat het ‘nog maar twee dagen tot het weekend!!!’ duurt. Nog tenenkrommender: twintig- of dertigjarigen die dit posten, want 1) je bent nog jong (en komt dus héél truttig en lame over) en 2) als het allemaal zo moeilijk is, waarom dan niet wisselen van baan?

5. Je in controversiële discussies mengen
Zoals politiek, geloof, kortom: onderwerpen die gevoelig liggen en mensen onbedoeld kunnen kwetsen.

Wil jij nog 2 punten weten, wat je echt totaal niet moet doen? Je leest ze via: Elle.com

5 dingen die je niet moet doen via sociale media